Παπαλουκάς: "Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ" (vid)

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς τιμήθηκε από την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από τον Έντ Σκοτ αντιπρόσωπο της Ευρωλίγκας, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μεταξύ της ρωσικής ομάδας και της Μπαρτσελόνα για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ο παλαίμαχος άσος εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα από το κοινό της ΤΣΣΚΑ, που τον λάτρεψε όσο λίγους αθλητές.

Με την… αγαπημένη του "ρωσική αρκούδα" κατέκτησε τα… πάντα! Δύο Ευρωλίγκες, εφτά πρωταθλήματα Ρωσίας, τρία Κύπελλα, μία VTB League, ενώ αναδείχθηκε MVP στο Final 4 της Πράγας το 2006.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς λίγο πριν την βράβευσή του δήλωσε ευγνώμων για τις στιγμές που έζησε φορώντας την φανέλα της ρωσικής ομάδας, τονίζοντας παράλληλα και το πόσο οικεία ένιωθε στην ομάδα.

"Αγωνίστηκα σε πολλές ομάδες όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η ομάδα που με βοήθησε να φτάσω στο αποκορύφωμα της καριέρας μου! Χρωστάω πολλά στην ΤΣΣΚΑ. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να τερματίσω την καριέρα μου με τον τρόπο που ήθελα! Φορώντας τη φανέλα της! Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποσυρθώ. Η ΤΣΣΚΑ ήταν το τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα για να αγωνιστώ, έστω και για λίγους μήνες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους πρώην συμπαίκτες μου. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σας μιλήσω για το μέλλον μου. Απολαμβάνω τη ζωή μου, βλέπω τους φίλους μου σε όλη την Ευρώπη και θυμάμαι το παρελθόν. Θα σκεφτώ το μέλλον μου αργότερα! Είχα την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ όμως έμεινα στην Ευρώπη και κατέκτησα την Euroleague", τόνισε ο 36χρονος πλέον Παπαλουκάς.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν λέγοντας: "Αποχαιρετάμε έναν από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στην ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια! Θα τον θυμόμαστε όχι μόνο ως αθλητή αλλά για την προσωπικότητά του, το πάθος του και το ταλέντο του. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που ο Παπαλουκάς με καλούσε στο τηλέφωνο όταν τον σταματούσε η τροχαία για παράβαση του ορίου ταχύτητας! Μου λείπουν αυτά τα τηλεφωνήματα!"

Keywords
Τυχαία Θέματα