Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Το τεράστιο "διπλό" του Κοροίβου στη Ζωφριά αποτέλεσε το πρώτο θέμα της 22ης αγωνιστικής, από την οποία ξεχώρισαν και οι νίκες των Παγκρατίου, Ερμή Λαγκαδά, ΟΦΗ και Φίλιππου Βέροιας, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Έτσι, προέκυψε και η πεντάδα των κορυφαίων:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του Παγκρατίου πρόσθεσε ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση στο φετινό του βιογραφικό.

Η συμμετοχή του στη νίκη επί των Ικάρων Σερρών, η οποία "σφράγισε" τη παραμονή της ομάδας ήταν τεράστια καθώς σημείωσε 18 π. (2/2 β., 2/5 διπ., 4/10 τριπ.), ενώ είχε και 5 ριμπ., 8 ασ. 2 κλ. Ο 27χρονος γκαρντ έχει συνολικά 178 ασίστ (58 περισσότερες από τον δεύτερο Καρύδα), ενώ είναι και ο τρίτος σκόρερ της κατηγορίας (373 π.). Τρομερή χρονιά...

2. Νίκος Κακλαμάνος: Η εμπειρία και η ποιότητα του ήταν καθοριστική για τη πολύ μεγάλη νίκη του Κοροίβου στη Ζωφριά επί της πρωτοπόρου ΑΕΚ. Σίγουρα οι άνθρωποι της ομάδας της Ηλείας αισθάνονται δικαιωμένοι όταν το καλοκαίρι έκαναν την... υπέρβαση με την απόκτηση του. Ο έμπειρος γκαρντ έβαλε καθοριστικά καλάθια στο τέλος του αγώνα όταν η μπάλα... έκαιγε και έχει μεγάλο μερίδιο στον θρίαμβο, που κρατά τον Κόροιβο σε τροχιά ανόδου. (20 πόντοι, 6/6 β., 1/3 διπ., 4/10 τριπ. 3 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ.).

3. Πάρης Μάρτζος: Ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια με τη φανέλα του ΟΦΗ πραγματοποίησε κόντρα στο Λαύριο ο 28χρονος σμολ φόργουορντ. Έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, βοήθησε στα ριμπάουντ και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της 10ης φετινής επιτυχίας των Κρητικών, η οποία τους έφερε "αγκαλιά" με την εξασφάλιση της παραμονής. Συνολικά είχε 22 π. (5/6 διπ., 4/9 τριπ.), 8 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.

4. Βασίλης Κιτσούλης: Τα έκανε... όλα στη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Φιλαθλητικού. Με 26 π., 8/9 β., 3/6 διπ., 4/6 τριπ., αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση του Φίλιππου Βέροιας, ενώ είχε και μεγάλη συμβολή στο να κερδηθεί η "μάχη" των ριμπάουντ συλλέγοντας 11 "σκουπίδια".

5. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Ο Ερμής Λαγκαδά έμεινε "ζωντανός" στη διεκδίκηση της σωτηρίας του και σίγουρα οφείλει πολλά σε έναν από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει. Η παρουσία του 25χρονου πάουερ φόργουορντ στην εκτός έδρας νίκη επί της Αγίας Παρασκευής ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική, καθώς σημείωσε 29 πόντους (29 π., 1/3 β., 11/16 διπ., 2/5 τριπ.), πήρε 10 ριμπάουντ και είχε και 6 ασίστ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Βασίλης Νιπεργιάλης

Ο τεχνικός ηγέτης του Κόροιβου έχει βρει το... κουμπί της ΑΕΚ. Μετά από τις δύο νίκες σε Κύπελλο πρωτάθλημα (πρώτο γύρο), το βιογραφικό του ικανού προπονητή εμπλουτίστηκε και με την επιτυχία στο κλειστό της Ζωφριάς, που ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Ένωσης μετά από περίπου δύο χρόνια. Η ομάδα της Ηλείας απέχει λίγα βήματα από την εκπλήρωση ενός ονειρικού στόχου, όπως η άνοδος στην Α1 και αναμφίβολα η παρουσία του Νιπεργιάλη στην άκρη του πάγκου της είναι από τους καταλυτικούς παράγοντες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν μπήκαν καν σε συζήτηση το περασμένο καλοκαίρι για την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του και του παρέδωσαν... εν λευκώ τα "κλειδιά" της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα