Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής στην Α2

Η ΑΕΚ πήρε... κεφάλι στη μάχη της ανόδου, καθώς η νίκη της επί του Αρκαδικού, σε συνδυασμό με την ήττα του Ψυχικού την έφεραν μόνη πρώτη στον πίνακα. Από τα αποτελέσματα της άκρως ενδιαφέρουσας 6ης αγωνιστικής ξεχώρισαν επίσης η ήττα του Κόροιβου από τον Φιλαθλητικό, αλλά και οι επιτυχίες του Παγκρατίου και του Φίλιππου Βέροιας. Με βάση τα παραπάνω παιχνίδι επιλέξαμε τους κορυφαίους της αγωνιστικής:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Παίκτης - ορχήστρα στο νικηφόρο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή. Ο 27χρονος πλέι μέικερ

όχι μόνο σκόραρε, αλλά αξιοποίησε κατά κόρον τους συμπαίκτες του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη - ανάσα των "ροσονέρι". Επιθετικά ήταν εξαιρετικός (14 π. με 1/3 β., 2/4 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ εκεί που έδωσε... ρεσιτάλ ήταν στις τελικές πάσες (10 τον αριθμό). Έτσι μόνο εντύπωση δεν προκαλεί ότι ο Βασιλόπουλος είναι πρώτος στον πίνακα των ασίστ με 53 ( με δεύτερο τον Καρύδα με 35), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει μοιράσει σχεδόν τις μισές τελικές πάσες από ότι ολόκληρη τη περσινή σεζόν όπου είχε 112 και είναι βγει τέταρτος στη τελική κατάταξη.

2. Χρήστος Λάκκας: Μεγάλη η νίκη του Φιλαθλητικού επί του Κόροιβου, με τον Λάκκα να έχει τεράστιο μερίδιο από αυτή την επιτυχία. Ο 22χρονος γκαρντ 24 π. (4/5 β., 10/15 διπ.) και 4 ασίστ, έπαιξε και για τον απόντα Θανάση Αντετοκούνμπο και αποτέλεσε την βασικότερη απειλή για τον αντίπαλο, "ματώνοντας" ασταμάτητα το καλάθι του.

3. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης: Μπορεί η δυναμικότητα του αντιπάλου (Αρκαδικός) να μην ήταν και η μεγαλύτερη δυνατή, όμως ο σμολ φόργουορντ της ΑΕΚ ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος και στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε. Κυριάρχησε στη μάχη των αιθέρων (11 ριμπάουντ), έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ενώ συνείσφερε και επιθετικά με 10 πόντους (4/6 β., 3/3 διπ.).

4. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Ο έμπειρος φόργουορντ της Καβάλας απέδειξε γιατί άξιζε η επένδυση που έγινε το καλοκαίρι με την απόκτηση του. 23 πόντοι με σχεδόν άριστα ποσοστά (4/5 β.), 8/9 διπ., 1/2 τριπ.) και 9 ριμπ. ήταν η τεράστια προσφορά του στη σπουδαία νίκη επί του Ψυχικού. Ο Αγγελακόπουλος είναι ο δεύτερος ριμπάουντερ της Α2 με 52, πίσω από τον Γιαννουλάκο του Αρκαδικού που έχει 53.

5. Μπράνισλαβ Τόμιτς: Σταθερά ποιοτική λύση... Ο κοινοτικός φόργουορντ/σέντερ, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε τη περσινή χρονιά. Εντυπωσίασε στη πρώτη του παρουσία στην Α2 με τη φανέλα του Κόροιβου και φέτος τα δίνει όλα με αυτή του Φίλιππου Βέροιας, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν από τους 2-3 ποιοτικότερους ξένους του πρωταθλήματος. Κόντρα στους Ικάρους Σερρών, έπιασε τα... συνήθη υψηλά στάνταρ του με 19 π. (2/2 β., 7/9 διπ., 1/2 τριπ.), 9 ριμπ., 2 ασ., 4 κλ. και 1 κόψιμο.

Προπονητής της αγωνιστικής

Γιάννης Τζήμας: Σίγουρα δεν έχει ούτε... μαγικό ραβδί ούτε κατάφερε να αλλάξει τα πάντα μέσα σε μόλις έξι ημέρες παρουσίας στο πάγκο της Καβάλας. Όμως το γεγονός ότι υπό τη καθοδήγηση του οι "αργοναύτες" κατάφεραν να μείνουν "ζωντανοί" στη μάχη της ανόδου και να υποχρεώσουν το μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Ψυχικό στη πρώτη του ήττα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο... Ο Θεσσαλός κόουτς έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στον πάγκο της Καβάλας οι άνθρωποι της οποίας ποντάρουν πολλά στην εμπειρία του και τη παράδοση που έχει δημιουργήσει να ανεβάζει ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα