Όλοι από 25, άντε 30%!

Η μεγάλη ώρα έφτασε για το Φάιναλ Φορ της ευρωλίγκας και όλοι αναζητάνε το φαβορί. Που μέσα στην σεζόν άλλαξε πολλές φορές χέρια. Από την φουριόζα Ρεάλ στην αρχή, την πλήρη και με Μεσίνα και διαιτησία ΤΣΣΚΑ στην συνέχεια, την Μπαρτσελόνα που έκανε μαρς στους ομίλους.

Τελικά όλοι στο τέλος συμφώνησαν ότι κανείς δεν είναι αχτύπητος και όλα είναι πιθανά γενικά στην φετινή αμφίρροπη ευρωλίγκα. Που έχει και πολλά θέματα με ενδιαφέρον.

Με πρώτο πρώτο το Λονδίνο και το κατά πόσο είναι επιτυχημένη η ανάθεση στο Σίτυ της φετινής διοργάνωσης.

Σε ένα μέρος που είναι η Νέα Υόρκη της Ευρώπης, πανάκριβο και χωρίς μπασκετικό κοινό. Και που όπως διαβάσατε και στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του www.basketblog.gr τα εισιτήρια είναι ακόμα απούλητα και γίνεται ένας μικρός χαμός με τις τιμές τους και πάει λέγοντας. Και που υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά καθώς η ευρωλίγκα ανακοινώνει συνέχεια άυξηση εσόδων, χορηγών και τηλεθεάσεις αλλά οι ομάδες παίρνουν 250χιλ αν πάρουν το τρόπαιο. Όσα παίρνει μια ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ απλά για να πατήσει χορτάρι και όχι για να παίξει!

Συνεπώς ούτε για τα μάτια του κόσμου η ευρωλίγκα δεν είπε πάρτε φέτος 500 πχ! Αλλά ψάχνει νέο "αίμα", νέες χώρες και πόλεις. Μόνο που οι άγγλοι ασχολούνται μόνο με ΝΒΑ και είχαν πάει όλοι στα ματς που έγιναν στο ίδιο γήπεδο αλλα για το ΝΒΑ. Για την ευρωλίγκα σφυρίζουν αδιάφορα απλά. Πάμε στα αγωνιστικά.

Από την αρχή της σεζόν εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί στην ευρωλίγκα και όλα είναι ανοιχτά. Δεν υπάρχει το θηρίο, ο βράχος. Και έτσι πέρασε η σεζόν. Μια φαβορί μεγάλο στην αρχή η Ρεάλ και μετά μόλις έκανε την "κοιλιά" της δεν την είχαν καλά καλά οι ειδικοί για το Λονδίνο να πηγαίνει...

Μετά η Μπαρτσελόνα που έπαιζε με τα... ποδήλατα στον πρώτο ειδικά όμιλο και είδαμε πως προσγειώθηκε και είναι σαν να αποκλείστηκε από τον ΠΑΟ στα πλέι οφ. Μετά μας ζάλισαν με την "αρκούδα" που δαγκώνει και αυτοί χρειάστηκε να έχουν γκρίζους λύκους καθώς ακόμα φωνάζει η Κάχα Λαμποράλ και η Μάλαγα για να μην χάσουν και το ραντεβουδάκι!

Συνεπώς ότι είπαμε λέμε, όλα ειναι ανοιχτά σε ένα Φάιναλ Φορ ειδικά στο φετινό. Η μέρα παίζει τον ρόλο της αφού είναι ματς χωρίς λάθος, δεν είναι πλέι οφ που έχεις περιθώριο αν σου κάτσει η κακή βραδιά. Και γι αυτό άλλωστε ομαδάρες που σάρωσαν στην κανονική περίοδο έμειναν εκτός τίτλου στα Φάιναλ Φορ. Και πόσες μπόμπες έχουμε δει αλήθεια; Από την ΤΣΣΚΑ του Ιβκοβιτς προ 10ετίας που ήταν αήττητη παντού και έχασε πρώτη φορά στον ημιτελικό στο σπίτι της μάλιστα στην Μόσχα που έγινε το Φάιναλ Φορ από την Ταού μέχρι το περσινό κάζο της ΤΣΣΚΑ πάλι από τον Ολυμπιακό από +19 στο 28 ' με 53-34!

Συνεπώς όλα είναι ανοιχτά. Αγωνιστικά επισημαίνουμε ότι οι... ομαδάρες είναι και λούζερ με την ΤΣΣΚΑ να εχει 2/11 στα Φάιναλ Φορ και την Μπαρτσελόνα 2/11 σαν τίτλους και την Ρεάλ να το σηκώσει από το 1995! Γενικά πάντως κοιτώντας τις ομάδες που είναι και το πιο σωστό από το να λέμε πως θα πάει το κάθε ματς κρατάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ήδη ευχαριστημένος αφού φέτος τον περίμεναν όλοι στην γωνία, άλλαξε προπονητή και έχασε και τον καλυτερό του αμυντικό τον Μάντζαρη στο μέσο της σεζόν.

Παρόλα αυτά προκρίθηκε, έκανε μεγάλες νίκες με ανατροπές και σε κάποια διαστήματα έπαιξε το μπάσκετ που έπαιζε από πέρυσι. Ποντάρει στον κόσμο του στο Λονδίνο, στην έλλειψη άγχους και στην καρδιά του πρωταθλητή. Και στον Σπανούλη που είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο καθαρό πόιντ και η ΤΣΣΚΑ απλά δεν έχει παίκτη να τον πιάσει. Αλλά θα πρέπει να βάλει τα ελεύθερα σουτ στην περιφέρεια αφού δεν έχει παίκτη να ακουμπήσει καν την μπάλα στην ρακέτα με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ.

Αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει να πιέζει στην άμυνα με κοντύτερα σχήματα με εκρηκτικούς παίκτες όπως ο Χάινς που βγαίνουν πρώτη στην μπάλα και καθώς η ρώσικη ομάδα δεν έχει καθαρό πόιντ να πασάρει και να αξιοποιήσει τους ψηλούς και γι αυτό πήρε και τον 37αρη πλέον Παπαλουκά!

Συνεπώς η ΤΣΣΚΑ δεν είναι τόσο φαβορί όσο δείχνει αλλά μπορεί να γίνει αν ο Σπανούλης δεν είναι σε καλή μέρα και αν η ελληνική ομάδα έχει πάλι τα νεκρά της μεγάλα διαστήματα. Άλλωστε η ΤΣΣΚΑ πέρα από τα κορμιά δεν έχει την τόσο δυνατή ομάδα που νομίζουν πολλοί αφού είναι φέτος χωρίς Κιριλένκο και Σβεντ τους δύο καλύτερους παίκτες της με τον Κριάπα πέρσι, αλλά έχει τον Μεσίνα στον πάγκο αντί του παρωχημένου Καζλάουσκας. Όμως ο Τεόντοσιτς είναι ικανός να πάρει αλλά και να χάσει ένα ματς μόνος του, ο Κρίστιτς είναι νευριασμένος καθώς δεν παίρνει όπως θέλει την μπάλα και με Τεόντοσιτς και Ουίμς ποιός παίζει άμυνα; Και γι αυτό ομάδα του Μεσίνα δεν παίζει σκυλίσια άμυνα!

Στο άλλο ζευγάρι, η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μάικλ ακόμα και πλήρης με τον ταλαιπωρημένο φέτος Ναβάρο είδαμε πως δεν μπόρεσε να βάλει καν 70π σε κανένα από τα 5 ματς με τον ΠΑΟ και έπαιξε ζώνη για να γλιτώσει το σοκ. Δεν είναι η υπερπλήρης ομάδα που νόμιζαν πολλοί, δεν έχει καλά 3αρια, ο Πασκουάλ είναι μέτριος για τέτοιο επίπεδο στον πάγκο, αλλά είναι μια ομάδα με φανέλα, εμπειρία, τον Ναβάρο που μπορεί να σε κερδίσει μόνος και παίζει καλή ζώνη!

Η Ρεάλ έχει τρομερό ταλέντο στο ανοιχτό γήπεδο και όταν έχει τρίποντο αλλά δεν έχει καλά ποσοστά γενικά. Είναι ομάδα που έχει άπειρο προπονητή (Λάσο), αλλά έχει λύσεις και απλά είναι σοφτ στις σκληρές άμυνες και τις επαφές στο παιχνίδι. Όμως έχει δείξει ότι παίζει και άμυνα όταν θέλει. Τα πλέι μέικερ της είναι περίεργα καθώς πρώτα σκέφτονται το σουτ.

Ομάδα που σε άλλα ματς πάει σε ψηλά σκορ και σε άλλα κολλάει. Αλλά έχει ηγέτη τον Ρούντι και μπορεί να περιορίσει τον Ναβάρο με τον δυναμικό Γιουλ. Κλειδί το τρίποντο στην ζώνη και αν αξιοποιήσει τους ψηλούς της απέναντι στην Μπαρτσελόνα που έχει και αμφίβολους στην φροντ λάιν της.

Keywords
Τυχαία Θέματα