Ολυμπιακός - Απόλλων Πατρών 77-63

Αν και δυσκολεύτηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του στο τελευταίο δεκάλεπτο και επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών με 77-63 κάνοντας έτσι το 1-0 στη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων. Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά επιθετικά ήταν ο Τζος Πάουελ, αλλά ο Κάιλ Χάινς ήταν αυτός που στο τέλος έδωσε την απαραίτητη ενέργεια στους γηπεδούχους, ώστε να κατακτήσουν το ροζ

φύλλο αγώνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πιέσουν στην άμυνα και τα κατάφεραν, ενώ στον επιθετικό τομέα… ακούμπησαν την μπάλα στον Τζος Πάουελ. Ο Αμερικανός είχε πετύχει από νωρίς τους 8 από τους 10 πόντους της ομάδας του, ενώ στον αντίποδα ο Πέτροβιτς παρά την καλή άμυνα πάνω του κατάφερε να έχει 3/3 τρίποντα, βάζοντας τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 11-10. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Ολυμπιακό και τον Πάουελ να ισοφαρίζει σε 18-18.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε στο παρκέ τόσο τον Πάουελ, όσο και στον Σπανούλη στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάποια διαφορά, καθώς ο Απόλλων έβρισκε λύσεις επιθετικά. Με την είσοδο του Κάιλ Χάινς όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό αμυντικά και έτρεξαν στην επίθεση για να πάρουν αρχικά μία μικρή διαφορά 5 πόντων με 31-26. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ξέφυγαν και με 9 πόντους διαφορά (41-32), αλλά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν με δύο καρφώματα του Τέρνερ, ενώ το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 43-39.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς με τον Τζος Πάουελ να μπαίνει και πάλι στον αγώνα και να παίρνει επιθέσεις. Ο Απόλλων όμως συνέχισε στον ίδιο καλό ρυθμό, δείχνοντας μεγάλο ανταγωνισμό στο κλειστό του ΣΕΦ απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Πάουελ έφτασε γρήγορα στους 18 πόντους, αλλά το πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά ήταν στην άμυνα. Μέχρι που το πήρε πάνω του ο Έισι Λο, ο οποίος έδωσε το σύνθημα ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει μία διαφορά 11 πόντων (58-47), αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 62-56, αφού οι παίκτες του Νίκου Βετούλα επέστρεψαν και πάλι στο ματς.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας από την ομάδα της Πάτρας που συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και να… αγχώνει τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να ρίξει στη… μάχη τα "μεγάλα" όπλα, με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάινς να βρίσκονται στο παρκέ. έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση και επέβαλαν τον ρυθμό τους παίρνοντας το πάνω χέρι και τη νίκη στο τέλος με 77-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 43-39, 62-56, 77-63.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 7, Λο 9, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 6, Πάουελ 18, Γκετσεβίτσιους 3, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 2, Κατσίβελης 5.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6, Αργυρόπουλος 4, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 7 (1), Πέτροβιτς 14 (4), Πελεκούδας 6, Ζαφείρης, Κλάιμπερ 4, Μολφέτας 6, Τέρνερ 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα