Ολυμπιακός - Χίμκι 79-70 (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε πράγματα και… θαύματα στο κλειστό του ΣΕΦ στον… τελικό (όπως τον χαρακτήρισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας) απέναντι στη Χίμκι και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε σχετικά εύκολα (τουλάχιστον πιο εύκολα από όσο θα περίμενε) τη νίκη με 79-70 και την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκας. Ο "Παπ" σταμάτησε στους 21 πόντους, στα 12 ριμπάουντ, ενώ στην άμυνα ήταν απλά… τρομερός. Επόμενος αντίπαλος, η Εφές (με πλεονέκτημα έδρας)…

Οι φιλοξενούμενοι

κατάφεραν να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον επιθετικό τομέα, παρά την εξαιρετική άμυνα του Δημήτρη Παπανικολάου. Ο Κέλβιν Ρίβερς (προσωπικός αντίπαλος του "Παπ") πέτυχε 5 γρήγορους πόντους, ενώ σε όχι οργανωμένες επιθέσεις η Χίμκι κατάφερε να προηγηθεί με 10-5 πετυχαίνοντας δύο τρίποντα, ωστόσο ο Έισι Λo ήταν αυτός που μαζί με τον Τζος Πάουελ κατάφεραν να πετύχουν κάποιους σημαντικούς πόντους. Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του έκανε 3 λάθη σε πέντε λεπτά και κάθισε στον πάγκο, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καλή και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν τελικά το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-20.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης μπήκε στη 12άδα για να δυσκολέψει τη… ζωή του Ζόραν Πλάνινιτς και τα κατάφερε, καθώς ο Κροάτης δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση. Μέσα από την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να χτίσει μία διαφορά (28-20, με ένα τρίποντο του Κατσίβελη), ενώ η ομάδα του Πειραιά έφτασε ακόμα και στο +10 (34-24). Η ομάδα του Πειραιά άντεξε στην πίεση της ρωσικής ομάδας και του Πλάνινιτς που μπήκε στο ματς με την έξοδο του Κατσίβελη και κατάφερε να φτάσει ακόμα και στο +15 (45-30) λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Με ένα σερί 8-0 στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μισού η Χίμκι μείωσε τη διαφορά και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-38.

Δύο τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου (όπως και μια καλή άμυνα) έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά με διψήφια διαφορά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κάθισαν με… κατεβασμένα τα χέρια. Οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις κατάφεραν να μειώσουν σταδιακά τη διαφορά και μετά και την είσοδο του Πλάνινιτς έφτασαν στο -4 (55-51), χάρη σε δικό του τρίποντο. Ο Πολ Ντέιβις έκανε επίσης μεγάλη… ζημιά, ωστόσο το 4ο φάουλ του στον "Πέρπε" τον έστειλε στον πάγκο, κάτι που δεν αποδιοργάνωσε τους φιλοξενούμενους που ισοφάρισαν σε 56-56. Ο "Παπ" όμως δήλωσε και πάλι παρών και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 60-57 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά είχε στην πεντάδα της τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα: Τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ήταν πραγματικά παντού και τα έκανε όλα τέλεια. Ο διεθνής φόργουορντ έδωσε και πάλι μία καλή διαφορά στην ομάδα του (67-59) φτάνοντας στο 5/5 τρίποντα και τους 17 πόντους 8 λεπτά πριν το τέλος. Η… μαγεία του πάντως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς το νταμπλ – νταμπλ ήταν θέμα χρόνου (έφτασε και στο 6/6 τρίποντα). Η διαφορά έφτασε και πάλι στο +10 (73-63) και παρά τις προσπάθειες της Χίμκι στο τέλος, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη – πρόκριση με 79-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 45-38, 60-57, 79-70.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 10, Άντιτς 2, Σπανούλης 15 (2), Περπέρογλου 4, Σλούκας, Πάουελ 8, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 21 (6), Κατσίβελης 3 (1).
ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 19, Φριτζόν 8 (2), Κόπονεν 5 (1), Βιάλτσεφ 4, Λόντσαρ 2, Ρίβερς 7 (1), Μόνια, Πλάνινιτς 12 (1), Ντέιβις 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα