Παναθηναϊκός - Χίμκι 67-79

Δίχως επιθετικές επιλογές, δίχως ψυχολογία, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα (σε Ελλάδα και Ευρώπη) από τη Χίμκι με 67-79 και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες, όσον αφορά στην πρόκριση στους 16 της Ευρωλίγκας. Παράλληλα μπαίνει σε βαθιά περίοδο κρίσης και επαναπροσδιορισμού ρόλων, θέσεων και επιλογών, αφού και πάλι έπαιξε χωρίς τον Άρμστρονγκ (εκτός 12άδας).
Μαγικά στο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός,

όπως και κάθε ομάδα στον πλανήτη, έχει συγκεκριμένα σημεία αναφοράς. Στο πρώτο μισό ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε όλη κι όλη μια καλή ενέργεια (ασίστ στον Στεφάν Λάσμε) στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα από τη θέση "4" (Πάνκο και Τσαρτσαρής) η συγκομιδή ήταν τρεις πόντοι, όλοι με βολές (1 ο Πάνκο και 2 ο Τσαρτσαρής, αλλά με τον Αμερικανό να μετρά 0/7 σουτ).
Με αυτά τα δεδομένα δεν ήταν δυνατόν, παρότι κάποια στιγμή ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά (34-24), δεν μπορούσε να κρατήσει τη διαφορά. Το καλό νέο ήταν πως οι Ρώσοι πέρασαν μόνο μια φορά μπροστά στο σκορ (2-3) στο ξεκίνημα και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα κυνηγούσαν. Επίσης, ένα άλλο καλό νέο είναι πως φορτώθηκαν με φάουλ οι ψηλοί, κυρίως λόγω της φθοράς που προκάλεσε ο ασυγκράτητος Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.
Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν ο πρώτος που μπήκε στη φιλοσοφία του αγώνα κι αυτός που έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (7-3) με πέντε πόντους (το πρώτο καλάθι του αγώνα είχε πετύχει ο Γάιος Σκορδίλης).
Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και έμοιαζε με… οδοστρωτήρα. Πέτυχε εννέα πόντους, έφθειρε τους αντιπάλους του, τους φόρτωσε με φάουλ κι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 21-14, με τον Ούκιτς να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση.
Σε καλή βραδιά ο Κροάτης, βοήθησε και ο Κίτσεν και οι "πράσινοι" κράτησαν μια διαφορά έξι πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-17).
Η Χίμκι είχε έκφραση κυρίως από τους δύο σέντερ (Λόντσαρ και Ντέιβις), ενώ πήρε πόντους και από τον Πλάνινιτς. Η ψαλίδα άνοιξε στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου (34-24), αλλά με τον Κόπονεν οι Ρώσοι επέστρεψαν (34-33), εκμεταλλευόμενοι μια ολιγόλεπτη αδράνεια των γηπεδούχων.
Ήταν η στιγμή να δράσει ο Λάσμε (πέτυχε δύο συνεχόμενα καλάθια, έχοντας το απόλυτο στις προσπάθειες που πήρε), για να λήξει το ημίχρονο με 41-38.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του "Σόφο", ο οποίος όμως μέσα σε λίγα λεπτά έκανε τρία φάουλ και με τέσσερα στο σύνολο βγήκε εκτός μάχης. Όσο περνούσε ο χρόνος κι όσο ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, τόσο η Χίμκι ανέβαζε τις… μετοχές της. Ειδικά από τη στιγμή που ο Πλάνινιτς έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι.
Οι "πράσινοι" με νύχια και με δόντια κρατήθηκαν σε επαφή με το σκορ για 10 λεπτά (58-58), όμως στην τελευταία περίοδο φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχολογίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως για τέσσερα λεπτά (μέχρι να πετύχει μια βολή ο Κίτσεν) το "τριφύλλι" είχε χάσει τον προσανατολισμό προς το καλάθι, ενώ μέχρι το 37' είχε πετύχει ακόμα έναν πόντο, πριν ο Μπράμος σημειώσει με λέι απ
Keywords
Τυχαία Θέματα