Παναθηναϊκός - Ίκαρος 97-72

Εν αντιθέσει με το παιχνίδι του α' γύρου, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι "πράσινοι" επικράτησαν άνετα των Καλλιθεατών με 97-72, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ανοίγει πολύ το ροτέισον αφού μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (14π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Κυπελλούχων Ελλάδος, οι οποίοι σούταραν με πολύ υψηλά ποσοστά στα σουτ δύο (69%) και τριών (45%) πόντων, ενώ μοίρασαν 28 ασίστ, δείγμα της διάθεσής τους για ομαδικό

μπάσκετ. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη έχασε από νωρίς την επαφή της με το σκορ και δεν κατάφερε να προβληματίσει ιδιαίτερα τους "πράσινους".

Περίπου δύο χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού έδωσαν το "παρών" στην αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας, με τα παιδικά χαμόγελα να… κυριαρχούν αφού στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρίσκονται παιδιά από την "Κιβωτό", αλλά και αθλητές των τμημάτων υποδομής του Άρη Πετρούπολης. Εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές που είδαμε μία βδομάδα νωρίτερα στο Ελληνικό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας σαφή προσανατολισμό να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι του και, εν συνεχεία, να πετύχει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Οι "πράσινοι" έδειξαν ευθύς εξαρχής την διάθεσή τους να μοιράσουν αρκετές ασίστ, αλλά αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτούργησε υπέρ τους καθώς δεν εκμεταλλευόντουσαν τα ελεύθερα σουτ που έβρισκαν.

Παρόλ’ αυτά, ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από το -2 (10-8) του 5ου λεπτού, αφού η άμυνα του τριφυλλιού ήταν πολύ καλά διαβασμένη. Έτσι, σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ αποκτώντας με συνοπτικές διαδικασίες διψήφιο προβάδισμα (22-10 στο 10').

Οι πολλές αλλαγές που έκανε μέχρις εκείνο το σημείο, όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχαν -σε κάποιες περιπτώσεις- ως αποτέλεσμα την απώλεια ρυθμού από πλευράς Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, πως μέχρι το 13ο λεπτό ο προπονητής των "πρασίνων" είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Η μικρή αγωνιστική κοιλιά, πάντως, ξεπεράστηκε γρήγορα με τη διαφορά να παραμένει σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους (35-25 στο 16’), παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι "έτρεξαν" ένα μικρό σερί. Το τάιμ άουτ που κάλεσε σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης "αφύπνισε" τους παίκτες του, οι οποίοι πάτησαν και πάλι το γκάζι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ίκαρος Καλλιθέας να μην ξανασκοράρει εντός παιδιάς (δύο βολές από τον Κυρίτση και άλλη μία από τον Γκίμπσον), με τη διαφορά να… αυξάνεται εκ νέου (46-28 στο 20').

Ο επιθετικός πλουραλισμός των "πρασίνων" (σ.σ.: είχαν σκοράρει δέκα από τους δώδεκα παίκτες) ήταν το κύριο στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου, αφού η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπορούσε να τους σταματήσει.

Κι αν ο Μάικ Μπράμος ήταν ένας από τους δύο παίκτες που έμειναν άποντοι στο πρώτο μέρος, κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί, ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ… πήρε το όπλο του και σκοράροντας 11 πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του. Έτσι, το +26 (80-54) του 30ου λεπτού ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, με το τριφύλλι να έχει μέχρις εκείνο το σημείο πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν… αλάνθαστος (14π. με 5/5 σουτ).

Με το παιχνίδι να έχει πάρει, πλέον, τον δρόμο του, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο να… σκοράρει και ο τελευταίος άποντος "πράσινος", ο οποίος ήταν ο Τζέισον Καπόνο. Εν τέλει, ο Αμερικανός φόργουορντ "έσπασε το ρόδι" στο 33ο λεπτό, έστω κι αν έχασε την πρώτη του ελεύθερη βολή από τότε που πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμό, με τη διαφορά να παραμένει πάνω από τους είκοσι πόντους και το τριφύλλι να κάνει έναν υγιεινό περίπατο απέναντι σε μία ομάδα που τον "πλήγωσε" στο παιχνίδι του α' γύρου.

Διαιτητές: Μπήτης - Τσώνος - Αναστόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-28, 80-54, 97-72.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 11, Μπράμος 11 (3), Ματσιούλις 13 (1), Καπόνο 1, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (4τρίπ., 7ασ.), Γκιστ 8, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 10 (2), Σκορδίλης 10.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 3 (1), Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 17 (1), Βρκιτς 10 (1), Ντελκ, Φαγιέ 18 (2τρίπ., 8ριμπ.), Γκίμπσον 9 (2), Γιαννακίδης, Μίτσιαλος, Οικονομόπουλος 1, Πάντιτς 14 (8ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα