Πανελευσινιακός - Ίκαρος 78-65

Ανανέωσε το ραντεβού του...
Στη Basket League ΟΠΑΠ θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Πανελευσινιακός, ο οποίος με άρμα… τη δύναμη της έδρας επικράτησε του Ικάρου Καλλιθέας με 78-65. Οι "σταχυοφόροι" άφησαν γρήγορα πίσω τους το νωθρό πρώτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησαν και κυριαρχώντας στο "ζωγραφιστό" "κλείδωσαν" την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι

δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά διστακτικά το παιχνίδι, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε τόσο από την αστοχία τους στα σουτ εντός παιδιάς, όσο και από το χαμηλό σκορ (6-6 στο 5'. Σταδιακά, όμως, ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβαινε, κυρίως από πλευράς των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σε εκείνο το σημείο "πάτησαν το γκάζι".

Έτσι, η ισοπαλία του 5ου λεπτού μετατράπηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε… +7 (13-20) για τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος είδε στο πρόσωπο των Βρκιτς και Φαγιέ τους παίκτες που θα του δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν πλήρως. Ο Πανελευσινιακός ήταν τώρα η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση αφού έλεγξε πλήρως τον ρυθμό. Οι "σταχυοφόροι" πήραν σκορ από αρκετούς παίκτες τους και με όπλο τα διαρκώς βελτιωμένα ποσοστά τους στα σουτ δύο πόντων κατάφεραν αρχικά να μειώσουν (21-22 στο 14') και λίγο αργότερα να πάρουν κεφάλι στο σκορ (31-24 στο 17').

Εν τέλει, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα να έχει το προβάδισμα (36-30), αλλά κυρίως να δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να πάρει τη νίκη, κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν… τα ρέστα τους αναφορικά με την παραμονή στη Basket League ΟΠΑΠ.

Το σκηνικό υπεροχής του Πανελευσινακού συνεχίστηκε με την ίδια ένταση και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου οι Εζιούκου και Λιακόπουλος πήραν… "φωτιά". Έτσι, το "εύθραυστο" +6 του πρώτου μέρους δεν άργησε να γίνει +15 (46-31) στο 23ο λεπτό δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Γιώργος Καλαφατάκης στα εναπομείναντα επτά λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου δεν ήταν αρκετό για να επιτευχθεί η ανατροπή. Αντίθετα, οι νεοφώτιστοι διατηρήθηκαν με άνεση μπροστά στο σκορ φτάνοντας το προβάδισμά τους στο +17 (58-41) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο ελάχιστο αφού οι γηπεδούχοι παρέμεναν με χαρακτηριστική άνεση μπροστά στο σκορ διατηρώντας τη διψήφια διαφορά που είχαν "χτίσει".

Διαιτητές: Γκόντας - Ψαριανός - Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 36-30, 58-41, 78-65.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 12 (1), Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου 3, Δημάκος, Γκίμπσον 5, Μαγκουνής 8, Λιακόπουλος 13 (6 ριμπ., 6 ασ.), Δεληγιάννης, Ουίλσον 6 (2), Τσιάκος 7, Αβραμίδης 2, Εζιούκου 20 (13 ριμπ.).
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 11 (3), ΜακΝάιτ 2, Κυρίτσης 6, Βρκιτς 5 (1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 11, Γκίμπσον 10 (2), Γιαννακίδης 3 (1), Αγαδάκος 2, Σίμτσακ 14, Αλάμπι 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα