Πανελευσινιακός - Κολοσσός 60-68

Ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής έκανε ο Κολοσσός. Οι "θαλασσί" επικράτησαν του Πανελευσινιακού στη "Γούβα" με 68-60 και άφησαν για τα καλά πίσω τους τα σενάρια… υποβιβασμού. Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά, αν και λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι, παρουσιάστηκε σοβαρή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έχοντας ως πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον Λαρόν Ντέντι έφτασε στην τελική επικράτηση.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάσει θυσία τη νίκη, αλλά ο Κολοσσός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Οι "θαλασσί" πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την αστοχία και τα πολλά λάθη των "σταχυοφόρων", δεν άργησαν να αποκτήσουν αέρα δώδεκα πόντων (10-22 στο 10').

Γνωρίζοντας πως το αποψινό παιχνίδι είχε χαρακτήρα "τελικού", όμως, οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν παρέδωσαν τα όπλα. Αντίθετα, άρχισαν την αντεπίθεσή τους και βελτιώνοντας την αμυντική τους εικόνα κατάφεραν να "ροκανίσουν" τη διαφορά στο ήμισυ (17-23) μέσα σε τρία λεπτά μετά από καλάθι του Νίκου Λιακόπουλο.

Το +6 ήταν το μικρότερο προβάδισμα που είχαν οι Ροδίτες στο πρώτο μέρος, αφού η αντίδρασή τους ήταν άμεση. Η περιφερειακή γραμμή των "θαλασσί" ανέλαβε δράση και παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από τον Μπαμπέιλ Όσμπι μεγάλωσε και πάλι την ψαλίδα αποκτώντας αέρα δεκαέξι πόντων (23-39) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για την έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε τον Σπύρο Μαγκουνή να δίνει… το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ πήρε αρκετές προσπάθειες και σκοράροντας κατά ριπάς έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να πλησιάσει και πάλι στο σκορ. Το -16 (23-39) του 20ου λεπτού έγινε με συνοπτικές διαδικασίες… -1 (42-43) χάρη σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σπύρου Μαγκουνή.

Το προβάδισμα, παρόλ’ αυτά, δεν άλλαξε χέρια. Η μηχανή του Πανελευσινιακού έδειχνε να μένει σιγά σιγά από καύσιμα και σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Λαρόν Ντέντι στο "ζωγραφιστό", ο Κολοσσός αύξησε και πάλι τη διαφορά.

Παρά την προσπάθεια των "σταχυοφόρων" να φέρουν τούμπα το παιχνίδι, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήγει στην πλευρά των φιλοξενούμενων κάνοντας, πλέον, το έργο του Πανελευσινιακού για παραμονή στην κατηγορία ακόμα πιο δύσκολο.

Διαιτητές: Αναστόπουλος- Αφεντουλίδης - Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 10-22, 23-39, 46-50, 60-68.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 2, Νίκου 2, Παπανικολόπουλος 13, Παπανικολάου 3, Γκίμπσον 8, Μαγκουνής 20 (2), Λιακόπουλος 4, Τσιάκος, Τζόινερ, Αβραμίδης, Εζιούκου 8 (12ριμπ.).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 2, Κουμπούρας 10 (1), Χάτεν 8, Καλαϊτζής, Καλαμπόκης 10 (2), Ντέντι 18, Νάτζφεϊ 2, Λάνγκφορντ 10 (1), Ντουμπέ, Όσμπι 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα