Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 58-85

Ούτε η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ούτε η απογοήτευση από την προχθεσινή ήττα στο ντέρμπι "αιώνιων" φάνηκε να επηρεάζει τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Το τριφύλλι ήταν καταιγιστικό και αποκτώντας διψήφια διαφορά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πέτυχε μία από τις πιο άνετες νίκες της φετινή σεζόν αφού επιβλήθηκε των Κρητικών με 85-58. Η "φροντ λάιν" των "πρασίνων" έκανε πράγματα και θαύματα με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον Στεφάν Λάσμε και τον Τζέιμς Γκιστ να κάνουν ό,τι θέλουν στο

παρκέ, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Α1 Ανδρών.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το παιχνίδι αποφασισμένοι να καθαρίσουν από νωρίς τη... μπουγάδα. Όπερ και εγένετο. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων (σ.σ.: ξεκίνησαν με 1/10 σουτ) ξέφυγαν με έντεκα πόντους (7-18) από το 8ο λεπτό.

Αυτό, όμως, ήταν η αρχή, αφού οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (17 πόντους με 7/7 δίποντα) και Στεφάν Λάσμε (16 πόντους με 7/10 δίποντα) με τη μικρή βοήθεια του Μάρκους Μπανκς διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της ομάδας του (9-28 στο 10') βάζοντας νωρίς νωρίς τέλος στην υπόθεση "νίκη". Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη (αγωνίστηκε μόλις για 16’52’’), ενώ και ο Ούκιτς ήταν θετικός, έχοντας 11 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και, εν μέρει, τα κατάφερε αφού η ψαλίδα δεν άνοιξε περισσότερο. Η μείωση του σκορ, όμως, παρέμενε αδύνατη καθώς οι "πράσινοι" είχαν επιθετικό πλουραλισμό, που τους έφερε στο +16 (34-50) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Όλα είχαν κριθεί και, πλέον, το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι με αποτέλεσμα η διαφορά να "εκτοξευθεί' στο +31 (72-41) λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, δείγμα του ότι οι "πράσινοι" δεν είχαν διάθεση για… αστεία.

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε στον Παναθηναϊκό την ηρεμία που χρειαζόταν λίγες ημέρες πριν το νέο συναπάντημα με τον Ολυμπιακό...

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Γεωργιάδης - Παντελίδης.
Τα δεκάλεπτα: 9-28, 34-50, 41-72, 58-85.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης 4, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 2, Τσαρουχάς 3 (1), Τσόχλας 8 (2), Ντούβνιακ 10 (2), Κόμματος 8 (1), Κάρτερ 11 (1), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 8, Σιζόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 17, Μπράμος 8 (2), Ματσιούλις 6 (1), Καπόνο 4, Ούκιτς 11 (1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Μπανκς 6 (1), Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα