Πανιώνιος - Ολυμπιακός 57-66

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας του Πανιωνίου με 66-57 και να συνεχίσει τις θετικές του εμφανίσεις λίγο πριν τη συμμετοχή του στο Final-4 του Λονδίνου. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σπανούλης και Σερμαντίνι οι οποίοι πέτυχαν από 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά της ομάδας της Νέας Σμύρνης ξεχώρισε ο Πέιν με 12 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά

το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, καθώς πραγματοποίησαν ένα σερί 8-0. Οι "ερυθρόλευκοι" αντέδρασαν στη συνέχεια και μείωσαν τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα οι παίκτες του Γιώργου Μπατρώκα μείωσαν στον πόντο (14-13), αλλά ο Αθηναίου με δύο βολές έκλεισε το ημίχρονο με 16-13 υπέρ του Πανιωνίου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με τους Σπανούλη και Σερμαντίνι να βρίσκουν λύσεις επιθετικά. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα επιμέρους σκορ 23-13 και πήραν το πάνω χέρι στο ματς. Όλα πήγαιναν καλά για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μέχρι που ο Γιώργος Πρίντεζης τραυματίστηκε και πήγε στα αποδυτήρια κουτσαίνοντας και ενώ το σκορ ήταν 36-29 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του και δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να αντιδράσει και να μπει και πάλι στον… κόλπο της νίκης. Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε για την ομάδα του Πειραιά, με τους γηπεδούχους να έχουν πρόβλημα στην επίθεση και να μην μπορούν να βρουν τους διαδρόμους. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 58-40.

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να χάσει στο συγκεκριμένο ματς, έτσι όπως εξελίχτηκε. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά πάντως και να κάνει κάποια σωστά πράγματα, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά δεν το επέτρεψε και κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης με 66-57.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-36, 40-58, 57-66.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 10, Πέιν 12 (1), Μοτσενίγκος, Αθηναίου 6 (1), Κίς 3, Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας 1, Μπατής 6 (1), Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς, Αγραβάνης, Μπούκερ 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 6, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 10, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Πέρκινς 5 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 1, Κατσίβελης 3 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα