Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 62-64

Πήρε… "σκούπα"!
Λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Πανιωνίου με 64-62 και μαζί το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ. Οι "πράσινοι" στηρίχθηκαν στη στιβαρή τους άμυνα στο δεύτερο μέρος και, παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά δια χειρός

Παππά, πήραν τη νίκη κάνοντας το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Η δύναμη της έδρας έκανε την εμφάνισή της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για τον Πανιώνιο, ο οποίος για πρώτη φορά στη σειρά των ημιτελικών ήταν αυτός που έδινε… τον ρυθμό. Οι "κυανέρυθροι" ήταν καλά διαβασμένοι στην άμυνα, κάτι που τους επέτρεπε να κρατούν τους φιλοξενούμενους μακριά από το καλάθι τους.

Όταν, μάλιστα, ξεπέρασαν την αρχική τους αστοχία και ευστόχησαν σε διαδοχικά σουτ τριών πόντων μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα σημαντικό προβάδισμα (11-6). Ο Αθηναίου "πλήγωνε" την "πράσινη" άμυνα, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο για να απειλήσει με συνέπεια το καλάθι του Πανιωνίου.

Έτσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Σχορτσανίτη. Ο θηριώδης σέντερ του τριφυλλιού ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του, αλλά η αστοχία του (σε δίποντα και ελεύθερες βολές) δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στο σκορ.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν κεφάλι στο σκορ (18-13) και να δείχνουν πιο... σίγουροι σε κάθε τους κίνηση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ευστοχία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη από την περιφέρεια άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα για μερικά λεπτά. Οι "πράσινοι" πέτυχαν διαδοχικά τρίποντα αποκτώντας το προβάδισμα (18-22 στο 12’) και μαζί την ώθηση που χρειάζονταν για να γίνουν το αφεντικό της αναμέτρησης.

Ο Πανιώνιος βρήκε, όμως, τον τρόπο να απαντήσει αρχικά με τον Μπόγρη από το "ζωγραφιστό" και, εν συνεχεία, με τους περιφερειακούς του, οι οποίοι συνέχισαν να κάνουν "ζημιά" στην άμυνα του τριφυλλιού.

Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συχνές στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει, εν τέλει, στα αποδυτήρια έχοντας αποκτήσει βραχεία κεφαλή στο σκορ (35-36).

Η διακοπή του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, η οποία στην τρίτη περίοδο παρουσιάστηκε καλύτερη. Οι "πράσινοι" έγιναν πιο σκληροί στην άμυνά τους, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων στα περιφερειακά σουτ και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση μπόρεσαν να "χτίσουν" διψήφιο προβάδισμα (37-48) στο 25’.

Ο Πανιώνιος έμοιαζε ήταν πιο ράθυμος στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που δεν του επέτρεψε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα μέχρι το 30ο λεπτό, παρά μόνο να μειώσει λίγο τη διαφορά (45-52) διατηρώντας "ζωντανές" τις ελπίδες του για τη νίκη.

Η στιβαρή "πράσινη" άμυνα εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στους γηπεδούχους στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρίσκουν με μεγάλη δυσκολία το δρόμο προς το καλάθι. Αντίθετα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος συνέχισαν να απειλούν το αντίπαλο καλάθι με συνέπεια με αποτέλεσμα να αποκτήσουν αέρα 12 πόντων (47-59) στο 34ο λεπτό.

Το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από τα χέρια των Νεοσμυρνιωτών, αλλά ο Παππάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με δύο δικά του διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων, ο Πανιώνιος πλησίασε στο -2 (62-64) με 38.8’’ να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την τελευταία του επίθεση (μετά από τάιμ άουτ) και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή. Το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Γιάνκοβιτς, όμως, ήταν εκτός χρόνου με αποτέλεσμα το τελικό 64-62 να "σφραγίσει" τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 35-36, 45-52, 62-64.

Keywords
Τυχαία Θέματα