Περιπλέκεται η κατάσταση...

Από σασπένς και μεγάλες συγκινήσεις άλλο τίποτα η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος του ομίλου Νότου της Β' Εθνικής. Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Χαλκίδας περιπλέκει τα δεδομένα στην "ουρά" της βαθμολογίας, ενώ και στην κορυφή επικρατεί... συνωστισμός, καθώς Ψυχικό και ΑΕΚ εξακολουθούν να συμβαδίζουν. Το basketblog.gr σάς παρουσιάζει το Top 5 της

12ης αγωνιστικής όπως τα είδε.

Έχει σφυγμό

Έμοιαζε… καταδικασμένη αλλά το "διπλό" που πήρε στην έδρα του Χολαργού έδειξε πως ο "πόλεμος" δεν έχει τελειώσει. Η Χαλκίδα πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από αρκετό καιρό και έχοντας τον Κώστα Οικονομάκη απέδειξε πως δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα. Οι "μπλε" έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς απέναντι στον Χολαργό και, πλέον, ανέκτησαν τη χαμένη τους ψυχολογία.

Η δύναμη του συνόλου

Το Ψυχικό εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισόβαθμο με την ΑΕΚ), κυρίως γιατί είναι μία ομάδα που δουλεύει αρμονικά. Οι Νίκος Πέττας και Μάρκος Κολώκας μπορεί να αποτελούν τα δύο πιο "φανταχτερά" ονόματα των "κυανοκίτρινων", αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Ρεμεντέλας έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες του δείχνουν ηγετικά στοιχεία. Μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας των βορείων προαστίων είναι πως κάθε αγωνιστική έχει και διαφορετικό πρωταγωνιστή, με τον Βασίλη Μιχόπουλο να… παίρνει τη σκυτάλη αυτή την Κυριακή και να την οδηγεί στη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του Αμύντα.

Έδρες σαν… ελβετικό τυρί

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν… υπέρ το δέον φιλόξενοι αυτή την Κυριακή καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, τρεις από τις έξι αναμετρήσεις βρήκαν τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές στο φετινό πρωτάθλημα, όπου οι έδρες είχαν δευτερεύοντα ρόλο στην αγωνιστική.

Ανεβαίνει ο πήχης

Οι νίκες που πέτυχαν προχθές Ένωση Ιλίου και Χαλκίδα σε συνδυασμό με την ήττα των Κρόνου Αγ. Δημητρίου (από το Ίλιον) και του Δούκα, αλλά και με δεδομένο το ρεπό του Έσπερου ΑΟΠΑ, περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα στην "ουρά" της βαθμολογίας. Το όριο για την παραμονή στην κατηγορία δείχνει να μεγαλώνει, ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις παίρνουν μεγάλα "διπλά", όπως αυτό της Χαλκίδας επί του Χολαργού.

Ελπίζει στο… πέταγμα

Ο Αετός είναι μία από τις ομάδες που έχουν ακουστεί ελάχιστα φέτος. Και ίσως άδικα. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα στην κατηγορία δείχνοντας πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α2. Κι αν Ψυχικό και ΑΕΚ έχουν… ξεφύγει στη βαθμολογία, αυτό δεν αγχώνει τους νεοφώτιστους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως έχοντας σχεδόν όλα τα ντέρμπι στο "σπίτι" τους στο δεύτερο γύρο, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στον όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα