Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 64-78

Παραμένει αήττητος ο Ολυμπιακός για μια ακόμη αγωνιστική! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε επί του Ρεθύμνου με σκορ 64-78 σε μια αναμέτρηση, που -εκτός του πρώτου δεκαλέπτου- οι "κόκκινοι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Έτσι, ο Ολυμπιακός φτάνει στους 18 βαθμούς και παραμένει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το Ρέθυμνο από την άλλη αγγίζει τους 14 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον Απόλλων Πάτρας και

τον Παναθηναϊκό (οι "πράσινοι" έχουν ένα λιγότερο παιχνίδι).

Σε ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ όταν ήρθε η λήξη του, με 18-15. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν τόσο ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του και τους ζήτησε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι έπιασαν αρκετές φορές… "στον ύπνο" την άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως, να καταφέρουν να μετουσιώσουν όλες τις προσπάθειες αυτές σε πόντους.

Χαρακτηριστικό, είναι πως το πρώτο τρίποντο του παιχνιδιού που ήταν εύστοχο, το είδαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο από τον Γιώργο Πρίντεζη και έκανε την "προσπέραση" για τον Ολυμπιακό (21-22). Με εξαιρετική προσωπική προσπάθεια του, ο Λο, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έφερε και πάλι μπροστά τους "κόκκινους" με αέρα πέντε πόντων.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού, έκαναν πολλά και αβίαστα λάθη κατά την εκδήλωση των επιθέσεων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν, τελικά να τις  ολοκληρώσουν και οι ερυθρόλευκοι να παίρνουν τις αντεπιθέσεις και με άνεση, να διευρύνουν τη διαφορά του σκορ στους οχτώ πόντους.    

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό πολύ πιο συγκεντρωμένο, επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο ματς και έβαλε τις βάσεις για την ένατή του νίκη στο πρωτάθλημα.  Η διάφορα ανάμεσα στις δύο ομάδες έφτασε μέχρι και τους 17 βαθμούς, μέσα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το Ρέθυμνο φαινόταν πως δεν πατούσε πια καλά στα πόδια του. Μάλιστα, αντικατοπτρίζει την κατάσταση πλήρως, το γεγονός πως στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου οι "Κρητικοί" είχαν σκοράρει μόλις τέσσερις πόντους, έναντι των 11 του Ολυμπιακών.

Τέλος, στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι "Πειραιώτες" κράτησαν την απόσταση ασφαλείας που είχαν δημιουργήσει, χωρίς να δεχτούν καμιά ιδιαίτερη πίεση από την ομάδα του Ρεθύμνου, ανοίγοντας και άλλο την ψαλίδα (έως +21).

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 64-78
Διαιτητές: Χριστοδούλου - Πουρσανίδης Γ.- Ψαριανός.    
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 29-37, 42-56, 64-78.    
ΡΕΘΥΜΝΟ (Στέργιος Κουφός): Καλλινικίδης, Αγγελόπουλος 7 (1), Τσόχλας 5 (1), Ντούβνιακ 7, Κόμματος 111 (1), Κάρτερ 13, Λάτοβιτς 3 (1), Πετγουέι 16 (2), Κολιμόν 2, Χόρν.        
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπρατζώκας): Χάινς 15, Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 11 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 7 (1), Μαυροειδής 1, Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 5 (1).  

Keywords
Τυχαία Θέματα