Νικάει με τα δικά τους… όπλα

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό φάνηκε στο κλειστό του ΣΕΦ, στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη 15η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Οι "ερυθρόλευκοι" δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι τη δεδομένη χρονική περίοδο απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο

και αυτό γιατί έχει πάρει στα χέρια του τα… όπλα των αντιπάλων και "πυροβολεί".

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει καιρό που άφησε τον Παναθηναϊκό για να "μετακομίσει" στον Πειραιά και στο παρελθόν έχει "σκοτώσει" την πρώην του ομάδα. Στο πλάι του πλέον όμως, έχει προστεθεί και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος απέναντι στην πρώην ομάδα του μετράει "δύο στα δύο". Αμφότεροι αποτελούσαν κάποτε… όπλα των "πρασίνων" και μάλιστα πολύτιμα, αλλά πλέον βρίσκονται στο "οπλοστάσιο" του Ολυμπιακού και στο ΣΕΦ χθες, αποτέλεσαν το μεγάλο… πυροβολικό.

Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά ήταν τρομερά συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν "κόλλησε" επιθετικά (μαζί του θα "κολλούσε" και όλος ο Ολυμπιακός). Μάλιστα, πέρα από τους 11 πόντους που είχε, μοίρασε και 7 ασίστ, ενώ έκανε και 6 λάθη, τα οποία δεν στοίχησαν στην ομάδα του. Αυτό που δεν φάνηκε στη στατιστική όμως είναι το γεγονός πως, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του Πειραιά δήλωσε "παρών" και έδωσε λύσεις. Όπως πολλές λύσεις έδωσε και ο Στράτος Περπέρογλου…

Ο τελευταίος έχει προσθέσει ένα καινούριο στιλ παιχνιδιού στη νέα του ομάδα, που ο Ολυμπιακός δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια (μάλιστα υπέφερε από τον Παναθηναϊκό σε αυτόν τον τομέα πολλές φορές). Ο "Πέρπε" ξέρει πολύ καλά να ποστάρει τους κοντίτερους αντιπάλους του, κάτι που έκανε και με τον Καπόνο, παίρνοντας του εύκολα φάουλ και βγάζοντάς τον εκτός ρυθμού. Αυτός ήταν ένας τρόπος που χρησιμοποιούσε παλιά ο Παναθηναϊκός, για να φθείρει και να πάρει εύκολους πόντους από τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.

Σπανούλης και Περπέρογλου έχουν… φάει τα ντέρμπι των "αιωνίων" με το κουτάλι και είναι αυτοί που μπορούν να πάρουν από το χεράκι και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και να τους οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες. Και όλοι στον Πειραιά ευελπιστούν πως θα ξεκινήσουν με το Κύπελλο Ελλάδας την Κυριακή (10/02, 19.00, ΕΤ1).

Keywords
Τυχαία Θέματα