Σάββας Συμεωνίδης στο Basketblog.gr: «Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που ο Παπάγου ανέβηκε μετά από 9 χρόνια στην Β' Εθνική και άπαντες στο στρατόπεδο των «Στρατηγών» συνεχίζουν να είναι μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας, η οποία μόνο πιθανή δεν φάνταζε με το ξεκίνημα της χρονιάς.

Συγκεκριμένα η σεζόν ξεκίνησε με έναν άνθρωπο, σημαία του συλλόγου, τον Δημήτρη Παγίδα, αλλά για κάποιο λόγο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα ο Σάββας Συμεωνίδης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την 9η αγωνιστική και με ρεκόρ 5-4, με την ομάδα να έχει δυο εντός έδρας ήττες (από

Σπόρτιγκ και Έσπερο ΑΟΠΑ).

Ο πρώην τεχνικός του Χολαργού αποδείχθηκε ο «Στρατηγός» της ανόδου καθώς μετά το πρώτο δύσκολο διπλό στην Πεντέλη (61-60) η ομάδα βρήκε τα πατήματα της και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις δυο ήττες, και αυτές στον πόντο εντός από τον Προμηθέα και στο καλάθι εκτός στο Μαρούσι από τη Νίκη.

Ο Σάββας Συμεωνίδης, περιχαρής και γεμάτος περηφάνια μίλησε στο Basketblog.gr για την άνοδο, την πορεία της ομάδας, αλλά και τον υπέροχο κόσμο της:

Αναφορικά με το παιχνίδι με το Αγρίνιο, το οποίο έδωσε και την άνοδο τόνισε: «Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή, και κατά την διάρκεια του αγώνα υπήρχε ένα βάρος λόγω των ειδικών συνθηκών του αγώνα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο σε κάθε του σημείο και εμείς θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και να πετύχουμε τον στόχο μας. Ωστόσο φάση με φάση το παιχνίδι έφτασε στο +8 και στην συνέχεια ξέφυγε με αποτέλεσμα να λυθεί η ομάδα και οι παίκτες μας και να φτάσουμε στη νίκη».

Στην συνέχεια μας μίλησε για το πως νιώθε που ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Παπάγου στην Β' Εθνική μετά από 9 χρόνια: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πηγαίνοντας στην ομάδα ήμουνα σίγουρος ότι είχα παίκτες εγνωσμένης αξίας και ποιότητας. Έτσι, φαντάστηκα ότι με λίγο τύχη και κάποια απλά πράγματα στον αγωνιστικό τομέα ήταν ικανά να μας βάλουν σε τροχιά διεκδίκησης της ανόδου. Τα παιδιά το πιστεύανε πολύ, και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, ενώ εκτός από την ικανότητα έπαιξε ρόλο και η τύχη, με μεγαλύτερο παράδειγμα το πρώτο μας εκτός έδρας διπλό στην Πεντέλη. Το ότι το πιστεύανε τα παιδιά ήταν καταλυτικό για την πορεία μας».

Παιχνίδι με παιχνίδι...

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα τα έβαλα κάτω, και διαπίστωσα ότι η ομάδα ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο, και ουσιαστικά δεν μπορούσε να κάνει καμία ήττα ειδικά με τους λεγόμενους μικρό μεσαίους αντιπάλους. Η αλήθεια είναι ότι φανήκαμε τυχεροί με το buzzer beater στην Πεντέλη όπου μετά από αυτό το παιχνίδι βρήκαμε ρυθμό, με την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα να είναι ένα μικρό πισωγύρισμα. Ωστόσο οι μεγάλες νίκες με Κορωπί και Σπόρτιγκ εκτός έδρας, αλλά και αυτή με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου στην έδρα μας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία μας» για να αναφερθεί στη συνέχεια στη δίκαιη ήττα στο Μαρούσι, αλλά και την μεγάλη νίκη στην Πάτρα με τον Έσπερο: «Θεωρώ ότι η ήττα στο Μαρούσι από τη Νίκη δεν μας πήγε πίσω, καθώς αν και η ομάδα μας βρέθηκε σε κακή ημέρα έχασε στην τελευταία φάση, ενώ στο επόμενο παιχνίδι στην Πάτρα με τον Έσπερο έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια πολύτιμη νίκη.Θέλω επίσης να αναφερθώ και στον πρωταθλητή του ομίλου, Προμηθέα, οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση άνοδος καθώς σεβάστηκε την ιστορία του και την πορεία του και έπαιξε όλα τα παιχνίδια στα ίσια, κάτι που είναι άξιο συγχαρητηρίων. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι αξίζαμε να ανέβουμε κατηγορία».

Βρήκανε μόνοι τους κίνητρο...

Ο Σάββας Συμεωνίδης γνώριζε ότι πηγαίνοντας στον Παπάγου θα συναντούσε παίκτες νικητές, με μεγάλη εμπειρία αλλά και ηλικία. Ο ίδιος σχολιάζοντας ανέφερε ότι τους βγάζει το καπέλο, γιατί πρόκειται για παίκτες και προσωπικότητες που γυαλίζει το μάτι τους: «Η αλήθεια είναι όταν βρίσκεται εκτός ομάδας θα αναρωτιέσαι πως και παίζουν και αντέχουν παίκτες τέτοιας ηλικίας. Εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο, γυαλίζει μπασκετικά το μάτι τους, έχουν ενέργεια και απαράμιλλο πάθος και βρίσκουν κίνητρο από την μεγάλη τους αγάπη στην ομάδα, στο άθλημα. Υπήρχαν σημεία μέσα στην πορεία μας που πονούσαν, ήταν κουρασμένοι, αλλά απέδειξαν ότι όταν κάτι το λέει η καρδιά σου και το θέλεις πολύ το πετυχαίνεις. Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά είναι το πόσο πολύ το θέλεις και το αγαπάς».

Από τις δυσκολότερες δουλειές...

«Κάθε επιτυχία και κάθε άνοδος έχει τις ξεχωριστές δικές της όμορφες καταστάσεις. Νιώσαμε πολύ μεγάλη αγάπη από τον κόσμο εγώ και οι παίκτες μας, κάτι πολύ σπουδαίο και μοναδικό. Θεωρώ ότι ήταν μια από τις δυσκολότερες δουλειές που έκανα στην ως τώρα πορεία μου, καθώς καταφέραμε όλοι μαζί να φτάσουμε στην επιτυχία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που έχω να πω είναι πως Δόξα τω Θεό τα καταφέραμε».

Η επιτυχία ανήκει στον υπέροχο κόσμο μας...

Στην συνέχεια ο επιτυχημένος Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε για το που αφιερώνει την επιτυχία αλλά και στην επόμενη ημέρα της ομάδας : «Μια τέτοια επιτυχία δεν μπορείς να την αφιερώσεις παρά μόνο στον υπέροχο κόσμο μας, σε αυτόν ανήκει το σπουδαίο επίτευγμα μας» για να προσθέσει: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για ξέρουμε τα δεδομένα για την Β΄Εθνική, και όλα θα φανούν στο επόμενο διάστημα. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από τους παίκτες και την διοίκηση μας, τον άμεσο συνεργάτη μου τον Σπύρο Στάυρου, την σκάουτερ μας, μια νέα προπονήτρια την Χριστίνα Τριχά με καταπληκτική δουλειά, και φυσικά τον Δημήτρη Παγίδα ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο της ομάδας. Ο Δημήτρης Παγίδας είναι η ιστορία του Παπάγου και δεν μπορεί να απέχει από αυτή την επιτυχία καθώς θεωρώ έχει το ίδιο μερίδιο με εμένα στην άνοδο της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα