Σχέδια σε… λευκό χαρτί

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την… ανασυγκρότηση που έχει ξεκινήσει μετά τη διάλυση -ουσιαστικά- της ομάδας που είχε μέχρι και εφέτος. Η δρομολογημένη από πέρυσι απόφαση της οικογένειας Γιαννακόπουλου να περικόψει τα χρήματα που έδινε από την τσέπη της για την ομάδα μπάσκετ άλλαξε τα δεδομένα και η αναδιοργάνωση του ρόστερ ήταν μονόδρομος.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ήξεραν πως με μικρότερο μπάτζετ ο κίνδυνος να φύγουν οι περισσότεροι από τους παίκτες ήταν ορατός, αλλά η σκληρή πραγματικότητα και ο ρεαλισμός δεν επιτρέπουν συναισθηματισμούς.

Η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας. Ο Σέρβος τεχνικός με το μπάτζετ αυτό και τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στις σχέσεις του με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, έκρινε πως δεν μπορεί να παραμείνει.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία αναδημιουργίας της ομάδας. Οι παίκτες άλλοι επειδή θεωρούσαν πως δεν υπάρχουν υψηλοί στόχοι και άλλοι πως δεν τους συμφέρει οικονομικά αποφάσισαν να φύγουν με εξαίρεση τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη, ο οποίος έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν ούτε τους παίκτες γιατί έφυγαν, ούτε τη διοίκηση γιατί δεν τους κράτησε. "Τα χρήματα είναι αυτά. Είναι δεδομένα, δεν ανεβαίνουν ούτε ευρώ και όποιος θέλει μένει", ήταν η κεντρική απόφαση της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Τον να την κατηγορήσει κανείς γιατί έβαλε μόνο τόσα αυτή την εποχή, είναι και άδικο και υπερβολικό.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν τη θέληση του Αργύρη Πεδουλάκη να δημιουργήσει μια ομάδα με αθλητικά προσόντα, που θα πιέζει στην άμυνα και μέσω αυτής θα μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι της, Επιδιώκει να αποκτηθούν παίκτες που να καλύπτουν τουλάχιστον δυο θέσεις και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον στα ατομικά χαρακτηριστικά.

Το αν είναι καλές ή όχι οι κινήσεις θα φανεί στο παρκέ και πουθενά αλλού.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά από το μηδέν, το κάνει για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια και το μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί στη διαχείριση του υλικού, όπως επίσης και το "μοντάρισμα" της ομάδας. Εκεί θα κριθούν όλοι.

Ο μεν προπονητής και οι συνεργάτες του να δείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν από την αρχή μια ομάδα ανταγωνιστική και η δε διοίκηση γι το πώς μπορεί να διαχειριστεί τους "κραδασμούς" από την διάλυση της επί Ομπράντοβιτς ομάδας, αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την προσπάθεια για τη δημιουργία της νέας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα και επικοινωνιακού τύπου παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα