Α2: Σε Βέροια και Μετς οι προβολείς

Αγωνιστική χωρίς μεγάλα παιχνίδια δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα της Α2 και εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η αυριανή (Σάββατο), 8η αγωνιστική. Οι προβολείς του ενδιαφέροντος στρέφονται στις καθοριστικής σημασίας αναμετρήσεις σε Βέροια και Παγκράτι, ενώ σημαντικά ματς διεξάγονται και στα υπόλοιπα γήπεδα. Αναλυτικά:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Στη Βέροια συγκρούονται δύο από τις πιο "ακριβές" ομάδες του πρωταθλήματος με

υψηλές φιλοδοξίες. Φίλιππος και Κόροιβος δεν έχουν κρύψει από το ξεκίνημα ότι στοχεύουν στην άνοδο και από τη στιγμή που συγκατοικούν στη τρίτη θέση με 12 βαθμούς, θα λύσουν τις διαφορές στους παρκέ, σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για τη συνέχεια. Αμφότεροι προέρχονται από επιτυχίες (οι γηπεδούχοι εκτός έδρας επί του Λαυρίου και οι φιλοξενούμενοι επί του Ηρακλή) και όποιος πάρει τη νίκη θα αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα. Προβλήματα και απουσίες δεν υπάρχουν και πλήρης οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο κλειστό της Βέροιας.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Σπουδαίο παιχνίδι στο Μετς με φόντο τη σωτηρία και ας είναι ακόμη πολύ νωρίς... Το Παγκράτι με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες του θέλει να τριτώσει τις επιτυχίες κόντρα στον σκληροτράχηλο Αρκαδικό, ο οποίος πάντως αγνοεί τη χαρά της νίκης μακριά από τη Τρίπολη. Οι "ροσονέρι" που θα παραταχθούν πλήρης αναμένεται να έχουν τη θερμή στήριξη και του κόσμου τους και σίγουρα έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Οι Αρκάδες από την άλλη θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί και αν καταφέρουν να... δραπετεύσουν με το "διπλό" θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη κατάκτηση του στόχου τους. Αμφίβολη η συμμετοχή του ανέτοιμου Αντωνιάδη που παραμένει εκτός από το ξεκίνημα της σεζόν.

ΟΦΗ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (live streaming kretaworldbasket.gr): Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ήττα το περασμένο Σάββατο από τον Αρκαδικό ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Κόντρα στους Ικάρους Σερρών που ψάχνουν απεγνωσμένα για πόντους προκειμένου να κρατηθούν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, οι γηπεδούχοι κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχουν. Οι Σερραίοι έχασαν με... κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΚ και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, γεγονός που ευνοεί στο να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Από τον ΟΦΗ θα απουσιάσει ο... μόνιμος απόντας Τόζιος, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν πλήρης.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στην Αγία Παρασκευή, ανάμεσα σε δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικές όμως βλέψεις και δυνατότητες. Η γηπεδούχος Αγία Παρασκευή ψάχνει... κλαρί να κρατηθεί και να σταματήσει να βουλιάζει βαθμολογικά, όμως κόντρα στο ισχυρό Ψυχικό οι πιθανότητες είναι περιορισμένες. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν άλλο περιθώριο από το να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποφύγουν την έβδομη ήττα τους, κάτι που θα κάνει όμως και το Ψυχικό για το οποίο η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να διατηρηθεί μόνο στη προνομιούχο δεύτερη θέση. Πλήρης οι δύο ομάδες, καθώς και από πλευράς φιλοξενούμενων θα αγωνιστεί κανονικά ο Νίκος Πέττας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΑΕΚ - ΛΑΥΡΙΟ: Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα ΑΕΚ, φιλοξενεί στο κλειστό της Καισαριανής το Λαύριο με στόχο να συνεχίσει τη ξέφρενη πορεία της προς την Α1 και να πετύχει την όγδοη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που η Ένωση θα αγωνιστεί αναγκαστικά στο κλειστό της Νήαρ Ηστ (λόγω των γνωστών προβλημάτων με τη Ζωφριά) και ελπίζει να έχει ανάλογα θετικά αποτελέσματα όπως με Παγκράτι και Αρκαδικό. Το Λαύριο βρίσκεται εκεί που θέλει (σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού) και χωρίς άγχος θα διεκδικήσει ότι του αναλογεί...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Η διατήρηση του αήττητου στο Ιβανώφειο είναι το μέγα ζητούμενο για τον Ηρακλή στον αγώνα με τον Φιλαθλητικό. Με τη θερμή στήριξη του κόσμου του ο "Γηραιός" φιλοδοξεί να κάνει τέσσερις τις επιτυχίες στην έδρα του και να ανέβει σκαλοπάτια στον βαθμολογικό πίνακα, ενισχυμένος και με τον Τσότσο, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Η ομάδα της Αθήνας από την άλλη παραμένει σε δύσκολη θέση και θέλει μια εκτός έδρας επιτυχία για να... ξεκολλήσει. Το παιχνίδι πάντως δεν προσφέρεται για προβλέψεις, παρά το φαινομενικό προβάδισμα του Ηρακλή λόγω έδρας.

ΚΑΒΑΛΑ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Τέλος στη Καβάλα, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ουραγό Ερμή Λαγκαδά, με μοναδικό στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της (έχει δύο νίκες με τον Γιάννη Τζήμα στο πάγκο της). Οι γηπεδούχοι είναι σαφώς το μεγάλο φαβορί, ενώ μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Καραθανάση που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του. Ο Ερμής με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του τον Δημήτρη Γεροφώτη (ενδέχεται να μονιμοποιηθεί), έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον ισχυρό αντίπαλο και τα αγωνιστικά του προβλήματα που αυξάνονται συνεχώς. Εκτός του Σίμου Ιωακειμίδη, εκτός μάχης τέθηκε και ο Αλέξναδρος Σιγκούνας, περιορίζοντας σημαντικά τις λύσεις για το νεαρό τεχνικό.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τις αναμετρήσεις του Ιβανώφειου (1 μ.μ.), Ηρακλείου (4 μ.μ.) και Καισαριανής (7.30 μ.μ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα