Στη Σαραγόσα ο Αντετοκούμπο!

Το γράψαμε; Ισχύει!
Όπως σας είχαμε προϊδεάσει λίγες μέρες πριν, "Βρήκαν λαβράκι…" οι Ισπανοί στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού, ο οποίος αποκτήθηκε, εν τέλει, από τη Σαραγόσα!

Ο νεαρός παίκτης από τη Νιγηρία έκανε το "κλικ" στους υπεύθυνους της ισπανική ομάδας και έτσι έφτασαν σε συμφωνία με τον ελληνικό σύλλογο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, από τη σεζόν 2013-'14 έως την αντίστοιχη του 2016-'17. Αυτό σημαίνει, πως ο 18χρονος, που κοιτά τον κόσμο από τα 2μ06,

θα παραμένει στον Φιλαθλητικό μέχρι και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αντετοκούμπο είναι ένα από τα παιδιά, που περήφανα βλέπει την καριέρα του να πηγαίνει, μέρα με την ημέρα, από το καλό στο καλύτερο. Εξάλλου, τα προσόντα του, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Παρά το ύψος του, μπορεί να κατεβάσει με άνεση την μπάλα, έχει εξαιρετικό περιφερειακό σουτ και τρομερά αθλητικά προσόντα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλα τα παραπάνω του δίνουν τη "μαγική" ικανότητα να μπορεί να αγωνιστεί σε σχεδόν όλες τις θέσεις, πράγμα που στο σύγχρονο μπάσκετ, αποτελεί το "κλειδί" που ανοίγει τις "πόρτες" των μεγάλων πρωταθλημάτων.

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ήρθε μια ακόμη επιτυχία για τον Αντετοκούμπο, αφού ανήκει στους "Εκλεκτούς του Κώστα Μίσσα" για τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας Νέων εν όψει και του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ιουλίου στην Εσθονία. Δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, αφού είναι βασικό στέλεχος της νεανικής ομάδας του Φιλαθλητικού που εντυπωσιάζει στην Α2, τη φετινή σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής της Σαραγόσα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο απόκτημα του συλλόγου: "Είναι ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες, με αστείρευτο ταλέντο και μόνο εκείνος μπορεί να θέσει το "ταβάνι" των δυνατοτήτων του. Κανείς άλλος".

Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε την ευχαρίστησή του για το νέο βήμα που έχει να κάνει στην καριέρα του: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Είναι σημαντικό για μένα να παίζω σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, σαν το ισπανικό, με πολύ καλό επίπεδο. Πόσο μάλλον, σε ένα σύλλογο σαν τη Σαραγόσα. Ελπίζω να "μεγαλώσω" ως αθλητής από την πορεία μου και τις εμπειρίες μου εδώ".

Φυσικά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Φιλαθλητικό για τη δουλειά που έχουν κάνει μαζί του τόσα χρόνια, όπως και τους προπονητές του Τάκη Ζήβα, Γρηγόρη Μελλά και Σπύρο Βελλινιάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα