Τα... χρειάστηκαν οι Μαϊάμι Χιτ

Γεμάτη σπουδαίες αναμετρήσεις ήταν η χθεσινή μέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι Μαϊάμι Χιτ λίγο έλειψε να ηττηθούν εντός έδρας από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, αλλά με σερί 9-0 στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα πήραν μία αγχωτική νίκη. Την εντυπωσιακή τους πορεία συνεχίζουν οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, που άλωσαν την Ουάσινγκτον επικρατώντας των Ουίζαρντς με 108-106, ενώ, τέλος, εμφατική εκτός έδρας νίκη πήραν οι Λος Άντζελες Λέικερς επί των Ντάλας Μάβερικς με 115-89.

Τα αποτελέσματα:
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 109-116 (98-98κ.α.)
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

- Σάρλοτ Μπόμπκατς 106-108
Ατλάντα Χοκς - Λος Άντζελες Κλίπερς 104-93
Μαϊάμι Χιτ - Κλίβελαντ Καβαλίερς 110-108
Ντάλας Μάβερικς - Λος Άντζελες Λέικερς 89-115
Μιλγουόκι Μπακς - Σικάγο Μπουλς 86-93
Σακραμέντο Κινγκς - Γιούτα Τζαζ 108-97
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς 96-85

Πήραν την εκδίκησή τους

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τους Ντάλας Μάβερικς είχε φέρει απογοήτευση στους κόλπους των Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι αναζητούσαν την εξιλέωσή τους για το "στραπάτσο". Και τα κατάφεραν. Παίζοντας ωραίο μπάσκετ οι "Λιμνάνθρωποι" ήταν καταιγιστικοί κόντρα στους "Μαβς", τους οποίους και διέσυραν στο Ντάλας με 115-89. Οι νικητές είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι περισσότεροι σταρ των "Καουμπόηδων" έμειναν σε "ρηχά νερά".

Ας είναι καλά ο "KD"

Εντυπωσιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος δίνοντας ακόμα μία παράσταση, αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό των Φιλαδέλφεια Σίξερς, οδήγησε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ σε νίκη με 116-109 (98-98κ.α.). Ο ηγέτης των "Κεραυνών" έκανε σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων καθώς σκόραρε 37π., ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ που προσέθεσε άλλους 30.

Γλίτωσαν το "έμφραγμα"

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς είχε ως ξεκάθαρο φαβορί τους πρώτους. Στο παρκέ, όμως, αποδείχθηκε πως οι "Καβς" δεν επρόκειτο να παραδοθούν άνευ αγώνος. Η πρώην ομάδα του ΛεΜπρον Τζέιμς προηγήθηκε με 108-101 δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά αυτό δεν έφτανε. Οι πρωταθλητές "έτρεξαν" σερί 9-0 στο τελευταίο δίλεπτο και με τον "Βασιλιά" να σκοράρει 30π. πήραν τη νίκη δια πυρός και σιδήρου.

Έβγαλαν νύχια

Αγωνιστική "κοιλιά" κάνουν οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας ούτε τους Ατλάντα Χοκς (104-93) με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την τρίτη συνεχόμενη ήττα μακριά από το "σπίτι" τους». Τα "Γεράκια" προηγήθηκαν ακόμα και με 27π. διαφορά, αλλά στη συνέχεια οι "Κλιπς" αντεπιτέθηκαν. Η προσπάθεια των παικτών του Βίνι Ντελ Νέγκρο έμεινε, όμως, ημιτελής καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Μαϊάμι Χιτ 10-3
Νιου Γιορκ Νικς 8-3
Ατλάντα Χοκς 8-4
Μπρούκλιν Νετς 7-4
Σάρλοτ Μπόμπκατς 7-5
Μιλγουόκι Μπακς 6-5
Φιλαδέλφεια Σίξερς 7-6

Keywords
Τυχαία Θέματα