Θάντερ όνομα και πράμα!

Οκλαχόμα λοιπόν! Τι ομαδάρα είναι αυτή και ας μην πάρουν ποτέ τίτλο γιατί δεν έχουν πάγκο. Το τελευταίο διάστημα αν και ως γνωστόν δεν μ αρέσει το ΝΒΑ και πολύ σε σχέση με το Ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει πολυ τακτική, έχω πει ξανά ότι και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού αρχίζει και βάζει στοιχεία από την Ευρώπη στο παιχνίδι της όπως οι σύνθετες άμυνες και παγίδες εν είδος σαν ζώνη που απαγορεύεται η κλασική της μορφή στο ΝΒΑ αλλά και πολύ τακτική και ψυχολογία. Η Οκλαχόμα όμως είναι

μια ομάδα περίπτωση...

Μπασκετάρα πραγματικά με την σημασία της λέξεως. Χάνει στα 2-3 τελευταία παιχνίδια της στην 4η περίοδο με 10π στα μισά και λες θα το πάρουν και αυτό. Και το παίρνουν γιατί έχουν μια απίστευτη ενέργεια που δεν βλέπεις εύκολα ομοιά της αλλά την συνδιάζουν και με τρομερό ταλέντο του Ντουράντ και του Γουέστμπρουκ. Έχουν και τον πραγματικό πάνθηρα τον Ιμπάκα και χάνεται για κάτι τρίλεπτα η μπάλα, σβήνουν οι διακόπτες, βλεπεις απίστευτα πράματα.

Βλέπεις κάτι 3λεπτα-5λεπτα να πηδάνε 2-3 κεφάλια πάνω από τους άλλους όποιον και να έχουν αντίπαλο, να αρπάζουν τα επιθετικά ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο και μετά να καρφώνουν με χίλιους τρόπους! Βλέπεις τον Ντουράντ να φεύγει στον αιφνιδιασμό αφού έχει σβήσει τα ..φώτα με μια τάπα και να πυροβολά στα ίσα με αντίπαλο 2,10 από τα 8 μέτρα και πάρτο μέσα. Αυτό το κάνουν οι τύποι σε κάθε ματς σχεδόν και έχουν πλέον απίστευτη ωριμότητα όταν είναι πίσω στο σκορ. Βέβαια το κακό για την Οκλαχόμα για την περίπτωση να πάρει τίτλο, είναι ότι δεν έχει ένα παίκτη τύπου Χάρντεν που τον έχασε για στήριγμα στο μεγάλο δίδυμο όταν αυτό βγάζει μια αναμενόμενη κόπωση ώστε να μην αναγκάζεται να κυνηγά μετά 10-15π και να μην χάνει διαφορές.

Πάντως βλέπουμε τρομερό μπάσκετ από αυτή την ομάδα που είναι κεραυνός (Θάντερ) όνομα και πράμα πραγματικά και από την άλλη για να κάνω και την σύγκριση στο τι βλέπουμε για να μην παρεξηγούμαστε, κοίταζα το Σικάγο και οι μισοί δεν μπορούσαν να σκάσουν την μπάλα. Το Ντένβερ λες έκανε το καλύτερό του παιχνίδι και αυτοί απλά πυροβολούσαν από τα 8 μέτρα και ότι κάτσει.. Βλέπεις τους Κλίπερς με τον Πολ να στριφογυρίζει λες και πάει για αστροναύτης στην ΝΑΣΑ και έχει μπει στο μηχάνημα που κάνει τις περιστροφές. Όλο γύρω γύρω και από ουσία μηδέν, ένα κουραστικό μπάσκετ ενώ η Οκλαχόμα συνδιάζει ενέργεια, ουσία, θέαμα αλλά και τακτική χωρίς υπερβολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα