Το... παραμύθι της φόρμας

Πολύς λόγος γίνεται από χτες για την φόρμα του Ολυμπιακού. Και αν έχει πράγματι φόρμα λέω εγώ. Και πολλά έχουν γραφτεί για το αν ο Ολυμπιακός είναι γρήγορα φορμαρισμένος και γι αυτό άλλωστε και χτες ο ίδιος ο Μπαρτζώκας έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση λέγοντας "να μην χαίρομαι που κερδίζουμε ;"! Αυτό το παραμύθι της φόρμας και της μη φόρμας δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιούς εξυπηρετεί. Πολλοί προπονητές έχουν πάρει στο παρελθόν

πολλούς δημοσιογράφους στο ..παραμύθι της φόρμας. Έχαναν ματς δικά τους, ματς που έπρεπε να πάρουν και είχαν γκρίνια και άρχιζαν τις δικαιολογίες για να μην χάσουν την θέση τους. Άρχισαν να λένε την ..πιπίλα ότι όλα κρίνονται τον Μάιο. Μα το ξέρουμε παίδες. Άρα μέχρι τότε δεν πρέπει να παίζετε τίποτα, δεν πρέπει οι ομάδες σας προφανώς να παίζουν καλό μπασκετ. Αν παίζετε καλά είστε οι μάγοι της προπονητικής. Αν η ομάδα σας δεν τραβάει η πιπίλα είναι έτοιμη."Δουλεύουμε για το Μάιο που όλα κρίνονται". Ε τότε λοιπόν ας σας πληρώνουν μόνο το δίμηνο Απρίλη-Μάη με μπλοκάκι κιόλας για να έχουν και λιγότερα έξοδα οι ομάδες! Ένα μεγάλο παραμύθι είναι λοιπόν αυτά τα περί φόρμας και μη φόρμας.

Όπως είπε και ο Μπαρτζώκας που μίλησε σωστά χτες, όλες οι ομάδες θα έχουν διακυμάνσεις και μέσα στο παιχνίδι τους και από περίοδο σε περίοδο. Και αυτό είναι φανερό πλέον παντού. Και καθώς το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο χρονικά με τα 24''. Και φυσικά δεν θα ασχοληθώ με τα περί γαλακτικού οξέως και άλλων χημικών αναλύσεων που έχουν λογική, αλλα μια λογική. Όχι όμως την λογική ότι ο παίκτης δεν μπορεί πχ να πάιξει 5 δυνατά ματς των 35' ή ότι η ομάδα δουλεύει για να είναι έτοιμη στο Μάιο και μέχρι τότε πχ θα περπατάνε κατά διαστήματα κάποιοι παίκτες στο παρκέ. Ή ότι άλλοι ετοιμάζονται για τον Μάιο μόνο και κάνουν συντήρηση λέει. Σόρυ αλλά έτσι όπως το ακούω είναι σαν μου λένε ότι το Μάιο έρχεται το φάρμακο! Οπότε ας αφήσουμε αυτά τα ..ποιήματα στην ιστορία. Η φόρμα μιας ομάδας δεν προγραμματίζεται ουτε κατευθύνεται. Απλά αυτή η καραμέλα χρησιμοποιείται από παίκτες και προπονητές σαν δικαιολογία ή αν πετύχουν σαν ένα ακόμα λάβαρο της καλής τους και οργανωμένης δουλειάς!

Οι ομάδες έχουν διακυμάνσεις. Είναι λογικό να πάιζουν άλλες με το ένστικο ή με τις φίρμες τους που κάνουν την διαφορά αν έχουν διεθνείς και δεν έκαναν μαζί προετοιμασία για να βρουν χημεία και να δέσουν. Και είναι λογικό άλλες να είναι πιο έτοιμες. Σε μια σεζόν με σχεδόν 70-80 παιχνίδια θα υπάρχουν πολλά απ ντάουν. Ακόμα και μέσα σε ένα παιχνίδι. Όποιος τα περιορίσει περισσότερο έχει και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αλλά αυτά όλα δεν προγραμματίζονται. Δεν λες δηλαδή δεν παίζω καλά τώρα και πιέζω τα οριά μου μετά. Λογικό είναι όπως και όταν δίνεις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο να τα δίνεις όλα στο τέλος και στο σημείο εκείνο, αλλά διαβάζεις από πριν και η τακτική να έισαι διαβασμένος και έτοιμος στο τέλος δεν αρκεί για την επιτυχία.

Γι αυτό και για τον Ολυμπιακό που περί αυτού ο λόγος, δεν υπάρχει καμία πρόωρη φόρμα και κανένα πρόωρο ντεφορμάρισμα. Απλά ο Ολυμπιακός δέιχνει έτοιμος και φορμαρισμένος επειδή κερδίζει και έχει χημεία. Μα είναι λογικό να έχει χημεία καθώς η περιφερειά του έιναι ίδια με πέρσι, έχει ίδιο προπονητή και πολλά πράματα είναι στην ομάδα στα συστήματα με τον αυτόματο πιλότο. Από εκεί και πέρα είδαν κάποιοι την άμυνα του Ολυμπιακού που δέχεται 58π πριν την Μπάγερν και τον έβγαλαν πρόωρο φορμαρισμένο. Μα η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ίδια με πέρσι ουσιαστικά και με τα αλτικά παιδιά που έβαλε στην ρακέτα ακόμα καλύτερη από νωρίς αφού αλλοιώνουν σουτ.

Συνεπώς καμία φόρμα δεν έχει για μένα ο Ολυμπιακός. Απλά είναι δουλεμένος και έτοιμος σε πολλά κομμάτια από πέρσι και δίνει αυτή την εικόνα της υπερφορμαρισμένης ομάδας. Έχει ακόμα δρόμο να φτάσει στο πικ που θέλει και γι αυτό όπως έχουμε πει θα έχει και μπλακ άουτ αλλά συνολικά είναι σε καλό βαθμό καθώς πηγαίνει με την πεπατημένη από πέρσι σε ένα μεγάλο βαθμό και ορθώς πράττει.

Keywords
Τυχαία Θέματα