«Το προσεγγίσαμε λάθος το παιχνίδι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε ο αγώνας στεκόμενος στο γεγονός ότι η ομάδα του προσπάθησε να παίξει με λάθος τρόπο στην επίθεση, ενώ στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Καλησπέρα σας! Είδατε όλοι ένα παιχνίδι με φοβερές εναλλαγές στο σκορ και πολύ έντονα συναισθήματα. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, κάτι που είναι ψυχοφθόρο για τους θεατές, αλλά έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο. Στα θετικά είναι ότι κυνηγήσαμε έως τέλους τη νίκη και οι παίκτες έδειξαν το χαρακτήρα τους. Το αρνητικό είναι

πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο. Τους αφήσαμε να σουτάρουν με μεγάλα ποσοστά, ιδίως στο τρίποντο που είχαν 100% ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο μέρος. Δεν αξιοποιήσαμε κατάλληλα τα μπλοκ, όχι απλώς δεν τα αξιοποιήσαμε, αλλά φάγαμε και καλάθια! Η Ζιελόνα Γκόρα έπαιξε άμυνα ζώνης κι εμείς σουτάραμε 30 τρίποντα και 27 δίποντα, ενώ είχαμε ποσοστό ευστοχίας 70% στα δίποντα! Κάναμε λάθος στο πώς επιτεθήκαμε. Σίγουρα, είναι ματς για εξαγωγή συμπερασμάτων».

Στη συνέχεια τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητος. «Θεωρώ ασέβεια να στενοχωριέσαι όταν κερδίζεις, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς τη νίκη. Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με πέντε νίκες και θα είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο στην Ευρωλίγκα, κανένας δεν έρχεται για να χάσει. Δίνει λάμψη η διοργάνωση και επιπλέον κίνητρο, είναι τεράστια πρόκληση για τους αντιπάλους μας να κερδίσουν εκτός έδρας τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ήταν πονηρό το σημερινό παιχνίδι, το σημαντικότερο είναι πως κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους φιλάθλους μας που μας υποστήριξαν μέχρι τέλους. Σίγουρα, αύριο θα έχουμε πολλά να πούμε»

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» παραδέχτηκε πως οι παίκτες του προσέγγισαν λάθος το παιχνίδι. «Νομίζω πως απάντησα ήδη, σαφώς και το προσεγγίσαμε λάθος. Φάγαμε αρκετά σουτ, δεν είχαμε ρυθμό, ήμασταν βιαστικοί, θέλαμε να κερδίσουμε γρήγορα, ενώ επαναλαμβάνω πως πρέπει να έχεις υπομονή, κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος».

Αναφερόμενος στην σημερινή αντίπαλο, Ζιελόνα Γκόρα, «έπλεξε» το εγκώμιο των Πολωνών. «Δεν με εξέπληξε η απόδοσή της. Είναι ομάδα που κέρδισε εύκολα τη Σιένα, την οποία τα ΜΜΕ στην Ελλάδα έχουν υποτιμήσει, τη θεωρούν ανύπαρκτη. Δεν είναι. Έχασε από τη Γαλατάσαραϊ στον πόντο. Η Ζιελόνα Γκόρα είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της. Έχει τους Κόζαρεκ και Ντραγκίσεβιτς. Έχει υπομονή. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, κυνήγησαν το ματς μέχρι τέλους κι έχασαν από συγκυρία. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να υποτιμάς τους αντιπάλους σου στην Ευρωλίγκα».

Για το γεγονός πως παίζουν καλύτερα εκτός έδρας, παρά εντός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε την… περσινή εξήγηση: «Και πέρυσι γινόταν αυτό, είναι γεγονός, είναι καθαρώς θέμα προσέγγισης. το έχω πει πολλές φορές, είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και παίζουμε πιο ομαδικά εκτός έδρας. Πετάξαμε 20 λεπτά, ο αντίπαλος πήρε αυτοπεποίθηση».

Κλείνοντας, ο κόουτς των Πειραιωτών μίλησε για το αν τα σημερινά ματς γίνονται μάθημα για νέους και μη: «Επειδή συζητιέται πάρα πολύ πως ο Ολυμπιακός κερδίζει στο τέλος τα ματς, όλες οι ομάδες που κυριαρχούν έχουν παιχνίδια που κερδίζουν εύκολα και παιχνίδια που κερδίζουν δύσκολα. Τα παιδιά έχουν αποδείξει το χαρακτήρα τους. Οι πιο μικροί, επίσης, είναι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και παίζει πάντα για τη νίκη. Ίσως φάνηκε σήμερα πως έχουμε κουραστεί να κερδίζουμε. Έχει γίνει συνήθεια κι όταν συναντούν οι παίκτες δυσκολίες στο παιχνίδι, αιφνιδιάζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα