Το βράδυ που άλλαξαν τα δεδομένα...

Το μονοπάτι του Παναθηναϊκού προς τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα έγινε μέσα σε ένα βράδυ λιγότερο δύσβατο αφού η νίκη των "πρασίνων" επί της Αναντολού Εφές σε συνδυασμό με το "διπλό" της Ζαλγκίρις Κάουνας απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα έκανε πιο απλά τα πράγματα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε μία από τις πιο ουσιαστικές εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν πιστοποιώντας με μία μεγάλη εντός έδρας νίκη την διαρκώς ανοδική πορεία της.

Το τριφύλλι έπειθε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως ήταν καλύτερο

των Τούρκων. Ακόμα κι όταν οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί σκόραραν κατά ριπάς από την περιφέρεια (κυρίως με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς) είτε σε καταστάσεις τρανζίσιον, δεν έδειχναν πως μπορούσαν να αποδράσουν από το ΟΑΚΑ με τους δύο βαθμούς της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευτεί τη φθορά των φάουλ που είχαν οι φιλοξενούμενοι, κάτι που εν καιρώ αποδείχθηκε καταλυτικό. Όταν, μάλιστα, ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς (σ.σ.: ο κορυφαίος της Αναντολού Εφές)… βγήκε από την εξίσωση, ελέω Κώστα Τσαρτσαρή, τα πράγματα απλουστεύθηκαν.

Ακόμα και στο πεντάλεπτο "βραχυκύκλωμα" που "ξύπνησε"… αναμνήσεις Ρεάλ Μαδρίτης, οι "πράσινοι" δεν βγήκαν εκτός λογικής. Αντίθετα, ο Αργύρης Πεδουλάκης φρόντισε με μία κίνησή του από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα. "Τράβηξε" τον -κουρασμένο- Δημήτρη Διαμαντίδη (σ.σ.: στη θέση του πέρασε ο Μάρκους Μπανκς) στον πάγκο και παίζοντας με τον Γιόνας Ματσιούλις στο "4" έδωσε στην ομάδα του περισσότερο καθαρό μυαλό (στην επίθεση) και πιο γρήγορα πόδια (στην άμυνα).

Έτσι ξεκίνησε, άλλωστε, το σερί του τριφυλλιού στα τελευταία εφτά λεπτά του αγώνα, το οποίο μετέτρεψε το ισόπαλο σκορ (56-56) σε +16 (72-56) για τον Παναθηναϊκό. Ένα "μαγικό" πεντάλεπτο που επιβεβαίωσε πως το πάθημα (της Ρεάλ Μαδρίτης) έγινε... μάθημα.

Πέραν τούτου, όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε περισσότερους από έναν λόγους να "τρίβει τα χέρια" του από ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί στο "πράσινο ξέσπασμα" βοήθησαν όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν στην πεντάδα. Με πρώτο και καλύτερο τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από το ελαφρύ διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και δίνοντας το έναυσμα από την άμυνα (σ.σ.: έκανε πέντε κοψίματα) συνέβαλλε τα μέγιστα στην τελική επικράτηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για ένα παιχνίδι - οδηγό για τη συνέχεια. Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει λίγο ψηλότερα απ ότι νόμιζε μέχρι πριν δύο βδομάδες. Γιατί, πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ενδιαφέρονται περισσότερο γι αυτούς που βρίσκονται μπροστά τους, παρά γι αυτούς που τους ακολουθούν.

Στοιχείο ικανό να βγάλει το άγχος από τους "πράσινους" ώμους και να δώσει φτερά στα πόδια εν όψει των αγώνων που ακολουθούν, αρχής γενομένης από τη δοκιμασία στην Ανδαλουσία κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Ένα παιχνίδι, το οποίο από "τελικός επιβίωσης" έγινε "αγώνας ευκαιρίας" για ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Κι όλα αυτά μέσα σε ένα βράδυ…

Keywords
Τυχαία Θέματα