Βατούτιν: «Ο Μεσίνα απέτυχε»!

Η νέα αποτυχία της ΤΣΣΚΑ σε Final-4, αυτή τη φορά στο Μιλάνο, ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα του… ολέθρου, μετά την Πόλη (2012) και το Λονδίνο (2013), με τον Αντρέι Βατούτιν να μιλά «έξω από τα δόντια» για το… συνονθύλευμα που εμφάνισε ο Ετορε Μεσίνα και απέτυχε παταγωδώς.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, σε δηλώσεις του στην «Sport Express» δεν… χαρίστηκε στον Μεσίνα, καθώς υπογράμμισε

πως ο Ιταλός απέτυχε την τελευταία διετία που έχει τα ηνία και ουσιαστικά έβαλε τίτλους τέλους στη συνεργασία του Μεσίνα με τους Μοσχοβίτες.

Αναλυτικά τι είπε ο Βατούτιν:

«Ο προπονητής δεν κατάφερε να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας με την ομάδα και πώς να τη χτίσει. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες, αλλά το μπάσκετ αλλάζει. Στο ΝΒΑ αυτοί που καθορίζουν τις ομάδες είναι οι παίκτες και το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται στην Ευρώπη. Αν τους στερήσεις τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και είσαι υπερβολικά αυταρχικός, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Μεσίνα για δύο χρόνια απέτυχε να φτιάξει μια ομάδα. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, αλλά τώρα είναι η στιγμή για άλλους κόουτς με διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι και άλλη νοοτροπία.
Πριν από τον πέμπτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον ημιτελικό με τη Μακάμπι έκανα κάποιες κινήσεις για να δώσω κίνητρο στην ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε κάθε παιχνίδι και δεν είναι η δουλειά μου. Αν δεν το κάνω, αποδεικνύεται πως οι παίκτες δεν έχουν μεγάλο κίνητρο.

Είμαι σίγουρος πως με το υλικό που είχαμε μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και περίμενα περισσότερα. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν κατόπιν εισήγησης του προπονητή και τον ικανοποίησαν απόλυτα. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες και τους είπα και μετά τον αγώνα πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση. Δεν μιλάω μόνο σε πρόσωπα, αλλά και από άποψη ψυχολογίας και νοοτροπίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα