Υψηλό ενδιαφέρον στις χαμηλές θέσεις

Στα... χαμηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα εστιάζεται το ενδιαφέρον για την αυριανή (Σάββατο 30/11), 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Στη κορυφή οι πρωτοπόροι είναι τα φαβορί στις αναμετρήσεις που τους περιμένουν, όμως στην... ουρά η μάχη φουντώνει και σίγουρα αναμένεται να κρατήσει "ζεστούς" τους φιλάθλους για αρκετό καιρό ακόμη. Ειδικότερα σε Λαγκαδά, Αγία Παρασκευή και Τρίπολη, διεξάγονται κρισιμότατα παιχνίδια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Αναλυτικά:

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στο Λαγκαδά διεξάγεται το ματς της ημέρας. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην 7η αγωνιστική,

όμως το αποτέλεσμα σε τέτοια ματς, ανάμεσα σε ανταγωνίστριες ομάδες για τη σωτηρία παίζει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Αυτοί πάντως που "καίγονται" περισσότερο είναι οι γηπεδούχοι. Με πέντε ήττες σε έξι ματς, τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα για τον Ερμή, ο οποίος βρίσκεται στη τελευταία θέση και δεν έχει περιθώριο για νέα απώλεια, ειδικά μέσα στην έδρα του. Το Παγκράτι έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Αγίας Παρασκευής και θα παλέψει για το "διπλό" που θα του δώσει άλλον... αέρα στη προσπάθεια να κρατηθεί στην Α2. Πλήρης οι φιλοξενούμενοι σε αντίθεση με τους ελλείπεις γηπεδούχους από τους οποίους θα απουσιάσουν οι Σιγκούνας και Σ. Ιωακειμίδης, ενώ ανέτοιμος είναι ο επίσης τραυματίας Ηλιάδης.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΟΦΗ: Δύσκολη δοκιμασία περιμένει στη Τρίπολη τον ανεβασμένο τις τελευταίες αγωνιστικές ΟΦΗ. Ο Αρκαδικός θα χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις του το παιχνίδι, μιας και πρόκειται για ματς που θα κρίνει αρκετά σχετικά με τη μάχη της σωτηρίας. Ενισχυμένοι με τους Προδρόμου και Σάκοτα που επιστρέφουν στη δωδεκάδα μετά τους τραυματισμούς τους, οι γηπεδούχοι ποντάρουν στην έδρα τους για να ανακόψουν τη πορεία των Κρητικών. Ο ΟΦΗ μετρά τέσσερις σερί νίκες και από τη στιγμή που βασικός του στόχος είναι η σωτηρία θέλει να τις αυξήσει τώρα που έχει βρει ρυθμό για να μην... τρέχει στη συνέχεια. Ο Τόζιος μοναδική απώλεια για τους φιλοξενούμενους.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΑΒΑΛΑ: Στην Αγία Παρασκευή συγκρούονται δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η γηπεδούχος ΚΑΠ θέλει να βάλει... φρένο στη βαθμολογική της κατρακύλα και να κάνει ένα βήμα προς τη σωτηρία, ενώ η ανεβασμένη Καβάλα με τον Γιάννη Τζήμα στον πάγκο της έχει σαφώς πιο υψηλές βλέψεις. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πλέον περιθώριο για εντός έδρας απώλειες και χρειάζονται πάση θυσία βαθμολογικό οξυγόνο. Πάντως τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας, λόγω του ποιοτικού της ρόστερ αλλά και της περιόδου φόρμας που δείχνει να διανύει.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΕΚ: Στις Σέρρες δοκιμάζεται η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα ΑΕΚ, απέναντι στους μαχητικούς και ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς Ικάρους. Η Ένωση σαν μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες της και να εδραιωθεί στη κορυφή μιας και μοναδικός της στόχος είναι η άνοδος. Οι Σερραίοι γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως το γεγονός ότι δείχνουν να έχουν αποβάλει την πίεση και το άγχος τους κάνει επικίνδυνους, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους. Χωρίς προβλήματα αναμένεται να παραταχθούν οι δύο ομάδες.

ΨΥΧΙΚΟ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Ματς με ξεκάθαρο φαβορί όμως άκρως... επικίνδυνο για το Ψυχικό. Κόντρα στο νεανικό Φιλαθλητικό ο οποίος έδειξε τα... δόντια του τη περασμένη αγωνιστική νικώντας τον Κόροιβο, οι νεοφώτιστοι που προέρχονται από τη πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα από τη Καβάλα, είναι το μεγάλο φαβορί όμως θα πρέπει να το δείξουν και εντός του παρκέ. Η ομάδα του Ζωγράφου έχει δείξει πως διαθέτει αντοχές και "μέταλλο" για να χτυπήσει όλα τα ματς, γεγονός που δίνει ενδιαφέρον στη συνάντηση. Η συμμετοχή του τραυματία Μοσχοβίτη (λουμπάγκο) αναμένεται να κριθεί τη τελευταία στιγμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν εξαιρέσουμε βέβαια τη μόνιμη πλέον απώλεια του Θανάση Αντετοκούνμπο.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Στην Αμαλιάδα, με νωπές ακόμη τις μνήμες από την ήττα στου Ζωγράφου και τα παράπονα για τη διαιτησία, ο Κόροιβος καλείται να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει το διόλου ευκαταφρόνητο εμπόδιο του Ηρακλή. Μπορεί ο "Γηραιός" να μην δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μακριά από την έδρα του (0-3) όμως παραμένει μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Ο Κόροιβος ποντάρει στην έδρα αλλά και στη "δίψα" των παικτών του να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα και να παραμείνουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Χωρίς προβλήματα οι γηπεδούχοι, ενώ από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει μόνο ο τραυματίας Καζάκος.

ΛΑΥΡΙΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής κλείνει με την αμφίρροπη συνάντηση του Λαυρίου. Το Λαύριο παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατό στην έδρα του και έχει και την εμπειρία και τη ποιότητα για να επιστρέψει στις νίκες μετά τη κακή εμφάνιση στο Ιβανώφειο. Παρόμοια ποιότητα όμως διαθέτει και ο Φίλιππος, ο οποίος... ψάχνεται να σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοση του και χρειάζεται μια καλή εκτός έδρας νίκη για να τονώσει και τη ψυχολογία του. Προβλέπεται πολύ "κλειστό" ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Τρίπολης όπου το τζάμπολ ορίστηκε για τις 4 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα