159 χρόνια φυλακή για τους εισβολείς στο σπίτι του Δώνη!

14:58 29/11/2013 - Πηγή: Bam

Πολύ βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στους δύο κακοποιούς που είχαν εισβάλει στο σπίτι του Γ. Δώνη και είχαν πιάσει ομήρους μέλη της οικογένειάς του. Καταδικάστηκαν συνολικά σε έναν αιώνα και 59 έτη.

«Αν θέλαμε, θα τους είχαμε σκοτώσει όλους». Η ομολογία των δύο ανδρών που κάθισαν στο εδώλιο για την ομηρία των παιδιών του Γιώργου Δώνη σοκάρει. Η απίστευτη απειλή κατέδειξε τις πραγματικές προθέσεις των δραστών και έφερε την παραδειγματική τους τιμωρία : 159 χρόνια φυλακή.

Όλα άρχισαν το πρωινό της 28ης Ιουνίου

του 2012. Δύο ένοπλοι εισβάλουν στην οικία του Γιώργου Δώνη. Με την απειλή όπλων ακινητοποιούν τα πεθερικά του, τα παιδιά του και την οικιακή βοηθό.

Κάνουν τους χώρους του σπιτιού άνω-κάτω, ψάχνοντας για χρήματα. Η σύζυγος του προπονητή επιστρέφει. Λίγο πριν ανοίξει την πόρτα της εισόδου, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συνειδητοποιεί ότι γίνεται ληστεία και καταφεύγει στην κοντινή οικία του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι κακοποιοί αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο να συλληφθούν. Επιχειρούν να διαφύγουν, παίρνοντας όμηρο τον πεθερό του Δώνη, τον οποίο αφήνουν ελεύθερο αργότερα.

Η περιπέτεια τελειώνει. Ένας αστυνομικός κείτεται τραυματισμένος, η οικογένεια του Έλληνα τεχνικού είναι ασφαλής και οι άκρως επικίνδυνοι δράστες στα χέρια της Αστυνομίας.

Ενάμισι χρόνο μετά, το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εκδίδει την ετυμηγορία του :

Κάθειρξη 101 ετών στον 35χρονο και στον 26χρονο συνεργό του 58 έτη, για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, εννέα ληστείες και απόπειρα ληστείας, για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, συνήγοροι της πολιτικής αγωγής τόνισαν : «Όχι με την έννοια της εκδίκησης, αλλά με την έννοια της κοινωνικής απαξίας τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων, είμαστε ικανοποιημένοι…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα