Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

14:08 10/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την “Αναβάθμιση του Σχολείου”. Ήδη τοποθετήθηκαν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο βήμα ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ιστορική συμφωνία που υπογράφηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

«Μια θετική εξέλιξη

εθνικών διαστάσεων επιβάλει να ξεκινήσω την ομιλία μου με αυτήν: Χτες Ελλάδα-Ιταλία υπέγραψαν για τις ΑΟΖ», είπε ο πρωθυπουργός. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί υπόδειγμα συνεννόησης, που αντιμετωπίζει μια εκκρεμότητα δεκαετιών και καθορίζει σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου», είπε ακόμα.

Δείτε ζωντανά

 

Σημειώνεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατέθεσαν αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας “επί της αρχής” του νομοσχεδίου, αλλά και επί ορισμένων άρθρων (αναγραφή διαγωγής, επαναφορά τράπεζας θεμάτων, ανάδειξη πρυτανικών αρχών, εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου στις μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών). Οι σχετικές ψηφοφορίες αναμένονται να διεξαχθούν αύριο το μεσημέρι. 

To άρθρο Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα