Αυτή είναι η στοά και η υπόγεια εκκλησία της «οικογένειας των σπηλαίων» στην ορεινή Κορινθία

15:48 16/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Μία στοά 30 μέτρων, η οποία οδηγεί σε μία αυτοσχέδια εκκλησία σε βάθος 6 μέτρων κάτω από την γη, έχουν δημιουργήσει στην περιοχή, όπου διαμένουν στην ορεινή Κορινθία οι λεγόμενοι «άνθρωποι των σπηλαίων».

Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το newsit.gr αποτυπώνονται οι συνθήκες διαβίωσης της επταμελούς οικογένειας που έχει δημιουργήσει μία μικρή κοινότητα στην ορεινή Κορινθία, ζώντας στα πρότυπα Ρώσων παλαιοημερολογιτών, όπως οι ίδιοι λένε. Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στο

σημείο διαμένουν άλλες δύο οικογένειες. 

Η οικογένεια «πρωτόγονων» αποτελείται από τον πατέρα, την μητέρα και πέντε παιδιά ηλικίας 22, 19, 15,10 χρονών και ένα 11μηνο βρέφος. Σε αυτό το λαγούμι 30 μέτρων στη θέση «Σάϊτας» στο Μάννα, κοιμούνται και ζουν την καθημερινότητά τους, με τα ανήλικα να μην πηγαίνουν σχολείο.

Η αυτοσχέδια εκκλησία που δημιούργησαν με εικονίσματα και θυμιατά, είναι κάτω από τη γη και μάλιστα σε βάθος 6 μέτρων λόγω και της υψομετρικής διαφοράς στην πλαγιά του βουνού δίπλα στο ρέμα. Το σπίτι αυτό είναι χωρίς ρεύμα και το νερό το παίρνουν από τις πηγές της περιοχής. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι όλα ξεκίνησαν, όταν ένας λαθροκυνηγός πήγε στο σημείο και κυνηγούσε γουρούνια. Τότε, όπως ισχυρίστηκαν, ενημέρωσαν την αστυνομία αλλά δεν πήγαν να κάνουν επίσημα την καταγγελία, γιατί ήταν Κυριακή.

Ο 67χρονος αγρότης που έζησε την επίθεση της οικογένειας, η οποία παραπέμπει σε σπηλαιοανθρώπους, μιλώντας στο newsit.gr, περιέγραψε το σκηνικό που ο άντρας επιτέθηκε στον ίδιο και στους δύο φίλους του κυνηγούς, ακόμα και με τουφεκιές. «Είχαμε πάει για κυνήγι, όπως πάμε κάθε φορά. Κάτω στο ρέμα ήταν τα σκυλιά, είχαν βρει ένα γουρούνι, πήγαμε εκεί. Ένας άντρας έχει μια παράγκα εκεί πάνω προς τα Τρίκαλα δεξιά και κάποια στιγμή μας φώναξε από ψηλά ότι «ρε παιδιά ένα αυτοκίνητο καίγεται».

Πήγα πάνω και είδα το αυτοκίνητο και είδα ότι καιγόταν, είχε πετάξει ένα μπουκάλι με βενζίνη μέσα στην καρότσα. Η καρότσα του αγροτικού μου έχει καεί, αλλά το πρόλαβα. Ίσως ήθελε να μας αποσπάσει την προσοχή για να φύγουμε από την περιοχή γιατί κάτι ύποπτο έκανε. Παραλίγο να καώ κιόλας, αν δεν είχα τον πυροσβεστήρα θα καιγόμουν. Το χέρι μου κάηκε λίγο στην δεξιά πλευρά. Έσβησα τη φωτιά στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια ήρθαν και οι άλλοι κυνηγοί πάνω, του φωνάξαμε «τι κάνεις;» και αντί να μας απαντήσει μας έριξε μια τουφεκιά και πάλι καλά που δεν μας τραυμάτισε».

Το συμβάν με τον 67χρονο αγρότη σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (10.02.2024), ενώ την Κυριακή το πρωί (11.02.2024) ισχυρές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

«Απ’ό,τι άκουσα, όταν πήγε η αστυνομία για να τους πιάσει, εκείνοι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και το βράδυ για να μην τους πιάσει αυτόφωρο, πήγανε μέσα σε ένα ρέμα και είχαν φτιάξει ένα τούνελ. Πήγε η αστυνομία την επόμενη μέρα και τους έπιασε. Αρνήθηκαν τον έλεγχο, αντιστάθηκαν  στον αστυνομικό, χτύπησαν και έναν με ένα ξύλο. Αυτά έγιναν την Κυριακή και μετά την Δευτέρα τους έπιασαν» μετά από καταδίωξη 40 λεπτών.

Μάλιστα, την Κυριακή που πήγε η αστυνομία στο σπίτι τους, η 22χρονη κόρη όταν είδε να παίρνουν τον πατέρα της χωρίς καν να έχει προλάβει να ντυθεί– όπως οι ίδιοι λένε-, πήρε στα χέρια της ένα ξύλο και χτύπησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό. Πάντως σύμφωνα με την οικογένεια αυτή η ενέργεια της νεαρής ήταν παρορμητική και λανθασμένη.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12.02.2024) στο σημείο όπου διαμένει η οικογένεια, πήγαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ και μετά από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα 4 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και διαπίστωσαν πως η πολύτεκνη οικογένεια διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα, όπου δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

To άρθρο Αυτή είναι η στοά και η υπόγεια εκκλησία της «οικογένειας των σπηλαίων» στην ορεινή Κορινθία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Κορινθία,afti, korinthia