Μπάρμπαρα Ρας: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός σε ηλικία 97 ετών

14:10 1/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Τον θάνατο της ηθοποιού Μπάρμπαρα Ρας, η οποία πέθανε χτες Κυριακή (31.04.2024), ανακοίνωση η κόρης της Κλαούντια Κόουαν, στο Fox News Digital. 

Η γνωστή ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 97 ετών ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής της διέμενε στο Κτήμα Χάρολντ Λόιντ στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Η κόρη της Κλαούντια Κόουαν που είναι δημοσιογράφος, επιβεβαίωσε τον θάνατο της Μπάρμπαρα Ρας λέγοντας: 

«Η υπέροχη μητέρα μου έφυγε ειρηνικά από τη

ζωή στις 5:28 σήμερα το απόγευμα. Ήμουν μαζί της σήμερα το πρωί και ξέρω ότι με περίμενε να επιστρέψω στο σπίτι με ασφάλεια για τη μετάβαση»

Και συνέχισε: «Είναι ταιριαστό που επέλεξε να φύγει το Πάσχα, καθώς ήταν μια από τις αγαπημένες της γιορτές και τώρα, φυσικά, το Πάσχα θα έχει μια βαθύτερη σημασία για μένα και την οικογένειά μου».

Η Μπάρμπαρα Ρας εμφανίστηκε σε σαπουνόπερες όπως το «All My Children« και στο «7th Heaven» και εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «The Young Philadelphians», «Robin and the 7 Hoods», «Hombre» και «The Young Lions». Στους συμπρωταγωνιστές της περιλαμβάνονταν οι Ροκ Χάτσον, Μάρλον Μπράντο, Φρανκ Σινάτρα και Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Η Barbara Rush γεννήθηκε στο Ντένβερ στις 4 Ιανουαρίου 1927, αλλά μεγάλωσε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Roy Rush, ήταν δικηγόρος μιας εταιρείας εξόρυξης Midwest. Η ηθοποιός παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα και αποφοίτησε το 1948, ξεκινώντας την καριέρα της στο θεατρικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου.

Τηλεοπτική περσόνα

 Η Μπάρμπαρα Ρας έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το «The Goldbergs» και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «When Worlds Collide».

Η Χρυσή Σφαίρα της δόθηκε για έναν άλλο ρόλο επιστημονικής φαντασίας, ως αρραβωνιαστικιά ενός ερασιτέχνη αστρονόμου που έρχεται σε επαφή με εξωγήινους στο «It Came From Outer Space» του 1954.

Θεατρική περσόνα

Μεταξύ των τηλεοπτικών της ρόλων ήταν η Nora Clavicle στην τηλεοπτική σειρά «Batman» και η μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας». Άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν οι «Maude», «Cannon», «Streets of San Francisco», «Fantasy Island», «Love Boat» και «Murder, She Wrote». Η Ρας έκανε μια εμφάνιση στην ντίσκο ταινία του 1980, «Can’t Stop the Music», και στη συνέχεια ανέλαβε περισσότερους τηλεοπτικούς ρόλους στη σαπουνόπερα «Flamingo Road».

Εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και το 1989, πρωταγωνίστησε σε μια εθνική περιοδεία του «Ανθισμένες Μανόλιες».

Παντρεμένη με ηθοποιό Τζέφρι Χάντερ το 1950, χώρισαν το 1955. Παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Warren Cowan το 1959, αλλά οι 2 τους χώρισαν το 1969. Τελικά, η Rush παντρεύτηκε τον γλύπτη Jim Gruzalski το 1970 αφού γνωρίστηκαν σε μια συναυλία του Engelbert Humperdinck,  όμως χώρισε και με αυτόν το 1973.

Απέκτησε δύο παιδιά, την Claudia Cowan και τον Jeffrey Hunter.

To άρθρο Μπάρμπαρα Ρας: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός σε ηλικία 97 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάρμπαρα Ρας, Πέθανε,barbara ras, pethane