Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ Don Leon - Αφορά καταδίωξη στο Αίγιο μετά από ληστεία σε ATM

10:56 5/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ποινική δίωξη για σειρά ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή, έχει ασκηθεί σε βάρος του γνωστού τράπερ Don Leon, που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος με τα ΑΤΜ. Το αδίκημα αφορά σε καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Αίγιο μετά από ληστεία σε ΑΤΜ

και έχει αποδοθεί και στους τρεις κατηγορούμενους.

Πρόκειται για κατηγορία, η οποία δεν περιλαμβανόταν στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αλλά αποδόθηκε από την εισαγγελική αρχή, όταν μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας. Παράλληλα, σε βάρος του τράπερ έχουν αποδοθεί – εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας – τα εξής αδικήματα: 

⁃ συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

⁃ Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

⁃ Έκρηξη από κοινού

⁃ Διακεκριμένη οπλοκατοχή

⁃ Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών

⁃ Πλαστογραφία μετά χρήσης

⁃ Εμπρησμός

⁃ Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 

⁃ Οπλοφορία και οπλοχρησία

⁃ Παράνομη βία

⁃ Άσκοποι πυροβολισμοί

Οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο, Τετάρτη (06.12.23).

Προφυλακίστηκε και στις 20 Ιανουαρίου 2023 άφησε πίσω του την βαριά πύλη των φυλακών και ανέπνευσε τον αέρα της ελευθερίας, έχοντας όμως τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης την 1ης και 16ης του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Μετά και την σύλληψη του, στις 2/12/2023 στο Καματερό, αναμένει τη μεταγωγή του στον ανακριτή για να απολογηθεί για τα χτυπήματα στα ΑΤΜ.

 

To άρθρο Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ Don Leon - Αφορά καταδίωξη στο Αίγιο μετά από ληστεία σε ATM δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίωξη, Don Leon - Αφορά, Αίγιο, ATM,dioxi, Don Leon - afora, aigio, ATM