Εκλογές 2023: Άρες μάρες κουκουνάρες το πρόγραμμα Τσίπρα – Όχι στις «πολιτικές τερατογενέσεις», λέει ο Μητσοτάκης

12:39 29/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Στο Ευπάλιο της Φωκίδας βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα σύντομο απολογισμό

των πεπραγμένων της κυβέρνησής του κατά την τελευταία τετραετία δίνοντας έμφαση και στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτή την περίοδο η χώρας μας, ενώ έθεσε και τις προτεραιότητες της νέας τετραετίας, εφόσον η Νέα Δημοκρατία επανεκλεγεί.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα».

«Αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε ξέρουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Πώς θα αυξήσουμε παραπάνω τους μισθούς, ποιους φόρους θέλουμε να μειώσουμε, πώς μπορούμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Και απέναντί μας, τι έχουμε ακριβώς; Έχουμε ένα κόμμα και έναν αρχηγό ο οποίος πάνω στην πρεμούρα του να ακουστεί ευχάριστος στους πολίτες, πήρε το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει και το οποίο στοίχιζε 45 δισεκατομμύρια και πρόσθεσε καμιά τριανταριά δισεκατομμύρια ακόμα, για να μας πει ότι θα κάνει τι ακριβώς; Θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα; Θα οδηγήσει ξανά τη χώρα σε νέα μνημόνια; Ποιος μπορεί να πιστέψει πραγματικά σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα πρόγραμμα 70 δισεκατομμυρίων; Γιατί τόσα στοιχίζουν όλα αυτά τα οποία σας τάζει ο κ.Τσίπρας. “Άρες – μάρες κουκουνάρες”, απαντώ εγώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές είναι σύγκριση: Μητσοτάκης και ΝΔ ή Τσίπρας με ΣΥΡΙΖΑ;»

«Δεν ασχολούμαι, φίλες και φίλοι, με το τι λέει η Αντιπολίτευση. Όμως οι εκλογές είναι σύγκριση. Δύο κόμματα διεκδικούν αυτή τη στιγμή την πρωτιά στις εκλογές. Και δύο είναι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Ή Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία ή Τσίπρας με ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά, τι θα απαντήσουν οι πολίτες και ειδικά οι πολίτες της Δωρίδας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας και να εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά για την προκοπή όλων σας και όλων μας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«…Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε και για το παρόν και για το μέλλον της πατρίδας μας. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν για το παρελθόν, διότι θυμίζουν τις ημέρες του 2015 και τις αναζητήσεις που είχαν μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί πολύ απλά δεν αντιλαμβάνονται πώς η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Να κλείσουμε την πόρτα σε ενδεχόμενες “πολιτικές τερατογενέσεις”»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου, θα είμαστε εμείς οι μεγάλοι νικητές. Και θα είμαστε οι νικητές για να κλείσουμε επίσης κάθε χαραμάδα, κάθε πόρτα, κάθε παράθυρο σε ενδεχόμενες «πολιτικές τερατογενέσεις», που μπορούν να προκύψουν από κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα.

Θα το ξαναπώ και εδώ. Ακούω τον κ. Τσίπρα να λέει ότι: “δεν με ενδιαφέρει να κάνω κυβέρνηση ηττημένων”. Δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει. Εάν τα κουκιά έβγαιναν, κάλλιστα θα μπορούσαν να συνασπιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη και της “Δήμητρας”, με την ανοχή του ΚΚΕ. Ένας τρόπος υπάρχει να μην γίνει ποτέ αυτό το σενάριο πραγματικότητα: να είναι πολύ ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επειδή θα είμαστε ισχυροί, αυτό το σενάριο θα το αποκλείσουμε στην πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διάλογος για την μείωση του ΦΠΑ

Ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει και σε παρευρισκόμενη στην συγκέντρωση, που ζητούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ.

«Ο ΦΠΑ μπορεί κάποια στιγμή να μειωθεί, μόνο όμως όταν είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν τινάζει στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα. Επίσης να ξέρετε -και ακούστε το αυτό, επειδή το έχω συζητήσει και με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση- πολλές χώρες οι οποίες δοκίμασαν να μειώσουν τον ΦΠΑ για να συγκρατήσουν τις τιμές -έγινε στην Ισπανία- διαπίστωσαν ότι καμία επίπτωση δεν είχε στον πληθωρισμό επειδή πολύ απλά τα χρήματα έμειναν στους παραγωγούς και στην ίδια την παραγωγική αλυσίδα.

Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι η μείωση του ΦΠΑ έχει αποτέλεσμα στις τελικές τιμές. Γι’ αυτό και δεν την επιλέξαμε. Και αντίθετα, επιλέξαμε να στηρίξουμε τους πολίτες, με μία σειρά από εργαλεία -τα ξέρετε και εσείς, νομίζω ότι είχαν το αποτέλεσμά τους- και ταυτόχρονα να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην εκδήλωση αποκατάστασης του ελαιώνα Άμφισσας, ο οποίος επλήγη από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2022 με συνέπεια την καταστροφή 35.000 ελαιοδέντρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε συμβολικά μια ελιά.

 

To άρθρο Εκλογές 2023: Άρες μάρες κουκουνάρες το πρόγραμμα Τσίπρα – Όχι στις «πολιτικές τερατογενέσεις», λέει ο Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα