Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: «Τελικός» πρόκρισης για τους Πειραιώτες

10:41 30/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα της Φράιμπουργκ (19:45, Newsit.gr, Cosmote Sports 4), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και γνωρίζει πως με θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και παράλληλα με «δώρο» από

το Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ, θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς για τον Ολυμπιακό στον 1ο όμιλο του Europa League. Μετά από το ταξίδι στο Λονδίνο (συνοδεύτηκε με ήττα από την Γουέστ Χαμ), ο Ολυμπιακός παίζει στο Φράιμπουργκ με τον ομώνυμη ομάδα, για την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Κόντρα στη γερμανική ομάδα, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα παίξουν το τελευταίο τους «χαρτί» για την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Αυτό διότι η ήττα από τη Γουέστ Χαμ (0-1) και ο… περίπατος της Φράιμπουργκ κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα (5-0), άφησε τους Πειραιώτες στο -5 από τη δυάδα (μόνο με νίκη θα ελπίζει για κατάκτηση της δεύτερης θέσης).

Το φινάλε της 5ης αγωνιστικής, όμως, μπορεί να βρει τον Ολυμπιακό «αγκαλιά» με ένα «εισιτήριο» για το Conference League. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +3 από την ουραγό Μπάτσκα Τόπολα και σε περίπτωση που η ομάδα της Σερβίας ηττηθεί απόψε εντός έδρας από την Γουέστ Χαμ, τότε οι Πειραιώτες θα θέλουν απλά ένα βαθμό κόντρα στην Φράιμπουργκ για να… περάσουν στα νοκ-άουτ του Conference League και να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ολοκληρώσει τη «δουλειά» την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Να αναφέρουμε πως Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ έχουν από εννέα βαθμούς και ψάχνουν την πρωτιά στον όμιλο, για να αποφύγουν «σταύρωμα» με ομάδα που θα έρθει από το Champions League.

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν κάνει φέτος πρωτάθλημα ανάλογο του περυσινού, αλλά –όπως έδειξε στον πρώτο αγώνα με τους «ερυθρόλευκους»– είναι ένα συγκρότημα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος, κι αυτό το κατάλαβε η ελληνική ομάδα χάνοντας το παιχνίδι με 3-2.

Δεδομένα εκτός για τους «ερυθρόλευκους» είναι οι τραυματίες Πορόσο, Φρέιρε, Σκάρπα, όπως και οι Ρίτσαρντς, Μπρνιτς, Μπιανκόν και Βρουσάι που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα. Απώλεια της τελευταίας στιγμής, ο Γιόβετιτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Φράιμπουργκ (Άλμπερτ Στράιχ): Ατουμπόλου – Γκίντερ, Λάινχαρτ, Μακενγκό – Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Βάισχαουπτ – Χέλερ, Γκρέγκοριτς, Γκρίφο.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Έσε – Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μασούρας.

Διαιτητής: Ιρφάν Πέλιτο (Βοσνία)

Βοηθοί: Σέναντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς (Βοσνία), Νταβόρ Μπέλιο (Βοσνία)

Τέταρτος: Μίλος Γκίβκοβιτς (Βοσνία)

VAR: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία), Τόμας Κβιατκόβσκι (Πολωνία)

To άρθρο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: «Τελικός» πρόκρισης για τους Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός, Φάτσα, Πειραιώτες,fraibourgk - olybiakos, fatsa, peiraiotes