Η ασφάλιση του σπιτιού είναι πολλά περισσότερα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

11:19 13/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Ήταν πριν από τις εκλογές ακόμα όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 10% τον ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους. Ο σχετικός νόμος ήταν από τους πρώτους που “πέρασαν” και πλέον όσοι έχουν κάνει ασφάλιση κατοικίας για σεισμό, πυρκαγιές, πλημμύρες και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, πληρώνουν λιγότερο.

«Λογικό» σκεφτείτε (όπως και όλοι μας μάλλον). Αλλά μετά ήρθε η… άλλη «φωνή» και

πρόσθεσε: “έλα μωρέ, αφού δεν έχεις τίποτα αξίας. Τι να την κάνεις την ασφάλιση; Να προσθέσεις άλλο ένα έξοδο μόνο για μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ;”.

Είναι, όμως έτσι; Ας πάρουμε μια απόσταση από τα πράγματα. Να τα δούμε πιο… σφαιρικά.

Πόσες φορές, ειδικά σε ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ για παράδειγμα όπου ανεμοστρόβιλοι “ξεριζώνουν” σπίτια ολόκληρα, δεν έχετε σκεφτεί «πως θα ξαναστήσουν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι». Μην πάτε τόσο μακριά, υπάρχουν και πιο… κοντά μας παραδείγματα.

Και δεν είναι μόνο τα φυσικά φαινόμενα. Απρόοπτο μπορεί να είναι και μια διάρρηξη.

Γιατί ασφάλεια σπιτιού

Δεν είναι μόνο το 10% του ΕΝΦΙΑ το κέρδος για την ασφάλιση σπιτιού;

Επιχείρημα 1

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% ισχύει για σπίτια που είναι ασφαλισμένα για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ολόκληρο το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχα, θα είναι 5% αν είναι ασφαλισμένη για έξι μήνες. Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από 01.01.2024.

Αν λοιπόν κάποιος το… καλοσκεφτεί, θα συνειδητοποιήσει ότι το κέρδος αν ασφαλίσει το σπίτι του για να πληρώσει 10% λιγότερο ΕΝΦΙΑ, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και ότι το σπίτι του θα είναι προστατευμένο σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο. Και, αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι, με το σπίτι ασφαλισμένο, δεν θα χρειαστεί να βάλετε «χέρι» βαθιά στις οικονομίες σας.

Επιχείρημα 2

Ας δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Ασφάλεια σπιτιού δεν σημαίνει ότι ασφαλίζουμε μόνο το κτίριο. Δεν είναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι, το σπίτι μας. Είναι και όσα υπάρχουν μέσα.

Η ασφάλεια σπιτιού δεν είναι πολυτέλεια. Είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, δικαίωμα. Γιατί έτσι προστατεύουμε τους τοίχους που πολλοί με κόπο έχτισαν αλλά και όσα υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Σκεφτείτε πόσα χρήματα έχετε δαπανήσει για να φτιάξετε το σπιτικό σας. Ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο, το κρεβάτι, ο καναπές, η τηλεόραση. Τα πράγματά σας. Η ζωή σας.

Μια πλημμύρα ή μια φωτιά, δεν θα προκαλέσουν ζημιές μόνο στους τοίχους. Τα πράγματά σας, στην απευκταία περίπτωση που συμβεί κάτι, δεν θα θελήσετε να τα αντικαταστήσετε; Είναι οι αναμνήσεις σας. Το κρεβάτι που αγοράσατε όταν πρωτομείνατε μόνοι. Η τηλεόραση που πήρατε με τα πρώτα σας λεφτά. Ο καναπές που τον είδατε και τον… «ερωτευτήκατε». Πράγματα που αγοράσατε με τον κόπο και τις οικονομίες σας.

Αν τα έχετε ασφαλίσει, τότε θα μπορέσετε εύκολα να αποζημιωθείτε. Και να τα αποκτήσετε ξανά. Γιατί θα έχετε ασφάλεια. Ασφάλεια πως όποια αναποδιά κι αν συμβεί, θα μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε.

«Αν μπουν στο σπίτι μου, δεν θα βρούν τίποτα»… Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει. Ή μπορεί και να το έχετε πει. Σκεφτείτε το, όμως. Έχετε πράγματα που κάτι σημαίνουν. Που αγοράστηκαν από εσάς για εσάς. Τα πράγματά σας είναι οι αναμνήσεις σας. Και αν συμβεί κάτι, τότε η ασφάλεια του σπιτιού θα σας αποζημιώσει για όλα. Αξία δεν έχουν μόνο οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Έχουν τα ρούχα, τα έπιπλα, τα πιάτα ακόμη και τα λευκά είδη. Είναι τα πράγματά σας. Είναι δικά σας και αξίζουν προστασίας.

«Μα είμαι ενοικιαστής». Και; Η ασφάλεια σπιτιού δεν αφορά μόνο όσους είναι ιδιοκτήτες. Αφορά και τους ενοικιαστές. Γιατί, όπως είπαμε, δεν ασφαλίζονται μόνο οι τοίχοι, ασφαλίζεται και το περιεχόμενο του σπιτιού σας. Ασφαλίζονται τα πράγματά σας. Όλα τα πράγματά σας!

Και, επίσης, η ασφάλεια σπιτιού δεν αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και το περιεχόμενό της. Αφορά και στο εξοχικό σας. Το σπίτι που, ίσως, έχετε περάσει τα ωραιότερα παιδικά καλοκαίρια σας. Ή το σπίτι που αποκτήσατε με κόπο για να μπορείτε να περνάτε τα καλοκαίρια σας. Αξίζει κι αυτό την προστασία σας.

Επιχείρημα 3

Ασφάλεια σπιτιού vs επισκευή η αποκατάσταση

Αν τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει, υπάρχει ακόμη ένα (εξίσου ατράνταχτο) επιχείρημα: η ασφάλεια σπιτιού κοστίζει λιγότερο από το να στήσετε ξανά το σπιτικό σας, από το να αγοράσετε ξανά συσκευές και έπιπλα, να επισκευάσετε και για όλα αυτά να χρειαστεί να ξοδέψετε τις οικονομίες σας!

Η ασφάλεια του σπιτιού είναι μερικά ευρώ κάθε μήνα.

Ένα ποσό μικρό μπροστά στο αίσθημα της ασφάλειας. Γιατί αν έχετε ασφαλίσει το σπίτι σας και το περιεχόμενό του, ό,τι έχει αξία για εσάς, είναι προστατευμένο.

Συμπέρασμα

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ο χώρος που νιώθουμε ασφάλεια, που επιστρέφουμε στο τέλος κάθε κουραστικής μέρας. Το σπίτι μας δεν είναι απλά τέσσερα ντουβάρια. Είναι οι άνθρωποί μας, η καθημερινότητά μας.

Και ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές για να ασφαλίσουμε ό,τι έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Τα προγράμματα της Eurolife FFH προσφέρουν όλα όσα θέλουμε για το σπίτι μας. Όχι μόνο ασφαλίζει το σπίτι μας και το περιεχόμενό του αλλά όταν θα χρειαστεί, θα δώσει την αποζημίωση, τη στιγμή που θα χρειαστεί. Είναι άλλωστε μια εταιρία που έχει ηγετική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εδώ και χρόνια.

Με τη σιγουριά της Eurolife FFH, με τη βεβαιότητα ότι το σπίτι σας είναι προστατευμένο, μπορείτε να ρίξετε όλο το βάρος και τη φροντίδα σας σε πράγματα που είναι σημαντικά και έχουν αξία για τη ζωή σας!

Οι επιλογές

Η Eurolife FFH έχει πολλές επιλογές. Το θέμα είναι τι ζητάτε εσείς από το πρόγραμμά σας.

Το MultiHome Ευέλικτο για παράδειγμα, προσφέρει κάλυψη ως βασικές:

για τις άμεσες και ορατές ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από πυρκαγιά ή πτώση κεραυνούγια ζημιές στο ασφαλισμένο περιεχόμενο από κλοπή ή απόπειρα κλοπής μετά από διάρρηξη ή ληστεία (χωρίς κλειδί ή αντικλείδι ή “πασπαρτού”)για ζημίες από έκρηξηγια ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από πτώση αεροσκάφους ή άλλου αεροπορικού μέσου ή και αντικειμένου που μπορεί να πέσει από αυτάγια ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από πρόσκρουση οχήματος ή τρένουγια τα έκτακτα έξοδα κατεδάφισης ερειπίων και απομάκρυνσης συντριμμάτων των ασφαλισμένων αντικειμένων που ζημιώθηκαν ή καταστράφηκαν από κίνδυνο που καλύπτει το ασφαλιστήριό του, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιώνγια τις ζημιές από καπνό καλυπτόμενης πυρκαγιάς, ανεξάρτητα αν αυτή ξεκίνησε μέσα στον χώρο όπου βρίσκονταιγια ζημιές από πτώση δέντρων, κλαδιών, στύλων ή κεραιών ή εναέριων καλωδίων παρόχων τηλεφωνίας ή ηλεκτρικού ρεύματοςγια ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από σεισμό ή από πυρκαγιά που προέκυψε από σεισμό.για αμοιβές αρχιτεκτόνων.

Το MultiHome Ολοκληρωμένο, με το βασικό πρόγραμμα, προσφέρει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

αποζημίωση για ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιονόπτωση, βάρος χιονιού, χαλαζόπτωση ή παγετόαποζημίωση για ζημιές από τυχαία διαρροή ή διαφυγή νερού από σωληνώσεις: ύδρευσης, θέρμανσης, αποχέτευσης, δεξαμενών νερού, πισίνωναποζημίωση για το κόστος της επιπλέον κατανάλωσης νερού που οφείλεται σε ζημιά στο δίκτυο νερού από κίνδυνο που καλύπτει το ασφαλιστήριό τουαποζημίωση για ζημιές στην ασφαλισμένη κατοικία του που προκαλούνται από διάρρηξη ή απόπειρα διάρρηξηςαποζημίωση για ζημιές που οφείλονται σε τρομοκρατία ή τρομοκρατικές ενέργειεςαποζημίωση για ζημιές από άτομα που συμμετέχουν σε οχλαγωγίες και πολιτικές ταραχέςαποζημίωση από ζημιές που προκαλούνται από κακόβουλες ενέργειες τρίτων

Επίσης καλύπτει την αστική ευθύνη σας για υλικές ζημιές σε περιουσία τρίτων λόγω πυρκαγιάς ή έκρηξης, προσφέρει ενοίκιο προσωρινής κατοικίας ή απώλεια ενοικίων, αποζημίωση για θραύση καθρεφτών και ειδών υγιεινής, υπηρεσία επισκευής ζημιών, θραύση σωληνώσεων, αντικατάσταση κλειδαριών, έξοδα άντλησης υδάτων, θραύση υαλοπινάκων και έξοδα δημοσίων αρχών.

Όσο για το Sweet Home Content;

Είναι ένα πρόγραμμα ένα πρόγραμμα ασφάλισης του περιεχομένου κατοικίας σε Α’ κίνδυνο, δηλαδή αποζημιώνεστε χωρίς έλεγχο, έως το ανώτατο ποσό που έχετε εσείς ορίσει, εάν η αξία του περιεχομένου σας είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω ασφαλιζόμενα κεφάλαια:

€15.000€30.000€50.000

Οι βασικές του καλύψεις είναι:

Πυρκαγιά και κεραυνός: Αποζημιώνεται το 100% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου με απαλλαγή €300Έκρηξη: Αποζημιώνεται το 100% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου με απαλλαγή €300Κλοπή ή ληστεία: Αποζημιώνεται το 100% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου με απαλλαγή €300Βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών μηχανών: Δίνεται αποζημίωση έως €1.500 με απαλλαγή €300Αλλοίωση τροφίμων: Δίνεται αποζημίωση έως €200.

Τώρα είναι η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα για να προστατεύσετε το σπίτι σας.

Η Eurolife FFH είναι εκεί για να κάνει τα πράγματα εύκολα!

To άρθρο Η ασφάλιση του σπιτιού είναι πολλά περισσότερα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΝΦΙΑ,enfia