Το αργότερο σε δυο εβδομάδες ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

12:33 21/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Με την ακρίβεια να μην υποχωρεί και με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να εξακολουθεί να μαίνεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα ανοίξει το αργότερο σε δυο εβδομάδες. 

Όσον αφορά στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Οικονόμου είπε: «Όπως έχω πει και άλλες φορές θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και θα τοποθετηθούμε. Η 4η δόση είναι επιστημονικό θέμα. Θα δούμε τις οδηγίες και

θα προβούμε στις ανάλογες ανακοινώσεις».

Για τα δημοσιεύματα που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για λογοκλοπή είπε: «Ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν μπορεί να τοποθετηθεί γι’ αυτό. Η κατάσταση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Έδωσε τις εξηγήσεις του».

Ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση στην ακρίβεια γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση.

Η κυβέρνηση επιδιώκει μια ευρωπαϊκή λύση αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Όπως έχω εξηγήσει, τόνισε πήραμε από τον Σεπτέμβριο τα πρώτα μέτρα. Ήδη το κόστος των μέτρων ξεπερνούν τα 3,7 δις ευρώ. Στο διάστημα που ακολουθεί αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και χορηγείται πριν από το Πάσχα έκτακτη ενίσχυση ενώ επιδοτούνται και τα καύσιμα, είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα είναι στοχευμένα στους πιο ευάλωτους αλλά και στα όρια για την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας.

Μίλησε για εφαρμόσιμες προτάσεις μακριά από απλοϊκές προσεγγίσεις και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει να αρνείται ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Δυο είναι οι λόγοι, τόνισε, είτε η άγνοια, είτε η προπαγάνδα και η δημιουργία μύθων.

Χαρακτήρισε παραλογισμό να υποστηρίζεται ότι η κυβέρνηση στηρίζει την αισχροκέρδεια.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός πρώτος κατήγγειλε την διεθνή κερδοσκοπία και έχει ζητήσει να μπουν κανόνες στις αγορές.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει κόφτη κερδών, είπε.

Δείτε την ενημέρωση 

To άρθρο Το αργότερο σε δυο εβδομάδες ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννη Οικονόμου, 2103,gianni oikonomou, 2103