Η Ρωσία κατέρριψε τρία ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Ουκρανίας στο Χάρκο

07:35 16/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Τρία drones από την Ουκρανία κατέρριψε η Ρωσία στην περιοχή της Καλούγκα, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν καταγράφτηκαν απώλειες ούτε ζημιές στην επίθεση από τα drones της Ουκρανίας, που έγινε περί τις 05:00 στη Ρωσία σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η περιφέρεια Καλούγκα γειτονεύει με αυτήν της Μόσχας.

Ενισχύσεις του ουκρανικού στρατού στο Κούπιανσκ

Αντιμέτωπος με τη συνεχιζόμενη

προέλαση ρωσικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Χάρκοβο, ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να αναπτύξει εφεδρείες στον τομέα της πόλης Κούπιανσκ.

«Θέσεις ενισχύθηκαν, δόθηκαν μεθοδολογικές συστάσεις και μεταφέρθηκαν εφεδρείες», δήλωσε ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας χθες Τρίτη.

Σύμφωνα τόσο με ουκρανούς όσο και ρώσους παρατηρητές των εξελίξεων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός απέχει πλέον επτά χιλιόμετρα από την πόλη. Οι αρχές διέταξαν τους άμαχους να την εγκαταλείψουν.

Η Κούπιανσκ είχε ανακαταληφθεί από τον ουκρανικό στρατό πέρυσι, στην αντεπίθεση που είχε εξαπολύσει στη Χάρκοβο.

 

To άρθρο Η Ρωσία κατέρριψε τρία ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Ουκρανίας στο Χάρκο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Μόσχα - Ενισχύονται, Ουκρανίας, Χάρκο,rosia, moscha - enischyontai, oukranias, charko