Καμάλα Χάρις: Ένα γυάλινο πορτρέτο στην Ουάσινγκτον για την πρώτη μαύρη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ (pics, vid)

13:47 9/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Σε ένα καινούργιο έργο τέχνης απαθανατίστηκε η Καμάλα Χάρις, η οποία έγραψε ιστορία αναλαμβάνοντας ως πρώτη Μαύρη και Ασιάτισσα τα καθήκοντα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Το γλυπτό εγκαταστάθηκε μπροστά από το Lincoln Center στην Ουάσινγκτον.

Το έργο τέχνης είναι κατασκευασμένο από θρυμματισμένο γυαλί, συμβολίζοντας τον θρυμματισμό της υάλινης οροφής – ευθεία αναφορά στην αγγλική έκφραση «shattering of the glass ceiling»

–, που εμποδίζει γυναίκες να ανέλθουν σε θέσεις εξουσίας και είναι δημιούργημα του Ελβετού καλλιτέχνη Simon Berger. Το Το γλυπτό εγκαταστάθηκε από το National Women History’s Museum και το δίκτυο Chief μπροστά από το Lincoln Center.

Δείτε το γλυπτό:

This glass portrait of Kamala Harris embodies how she shattered the glass ceiling https://t.co/TchsF5PsRB #Politics #Installation #glassceilingbreaker #womenshistory

— National Women’s History Museum (@womenshistory) February 8, 2021

«Η εκπροσώπηση έχει σημασία, ειδικά στην κάλπη, και η ορκωμοσία της Καμάλα Χάρις, ως πρώτης γυναίκας και πρώτης έγχρωμης γυναίκας να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι στιγμή-ορόσημο στην ιστορία της Αμερικής» τόνισε, σε ανακοίνωση, η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του National Women History’s Museum, Holly Hotchner.

Ο Berger εξέλιξε τη μοναδική του τεχνική θρυμματισμού γυαλιού το 2016, όταν άρχισε να κτυπά με σφυρί επίπεδα γυαλιού για να δημιουργήσει ρωγμές, οι οποίες από απόσταση δημιουργούν αναγνωρίσιμες εικόνες. Βάσισε το πορτρέτο της Χάρις, στο οποίο έδωσε τον τίτλο «Glass Ceiling Breaker», σε φωτογραφία της από τη φωτογράφο Celeste Sloman.

Δείτε φωτογραφίες:

Extraordinary >> NEW Portrait of @VP Kamala Harris at the Lincoln Memorial…
The method of portraiture? HAMMER TO GLASS.
By Simon Berger & Celeste Sloman#GlassCeilingBreaker @WUSA9 @CBSNews pic.twitter.com/3kIyqpnAtS

Mike Valerio (@MikevWUSA) February 5, 2021

Το μουσείο επιστράτευσε το νεοϋρκέζικο γραφείο BBH New York και την εταιρεία παραγωγών «m ss ng p eces» για το σκηνικό της εγκατάστασης, η οποία ως το βράδι του περασμένου Σαββάτου εκτίθετο με φόντο τη λιμνούλα του National Mall και το Washington Monument.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Καμάλα Χάρις: Ένα γυάλινο πορτρέτο στην Ουάσινγκτον για την πρώτη μαύρη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ (pics, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα