Μάχη με τον καρκίνο του οισοφάγου δίνει ο Ουρουγουανός Χοσέ Μουχίκα, ο «φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο»

00:35 30/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Με καρκίνο του οισοφάγου διαγνώστηκε ο Χοσέ Μουχίκα, πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης και από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική. Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο 89χρονος πολιτικός.

Όπως γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, η αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου είναι «περίπλοκη», όπως είπε.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους (2010 – 2015), τον οποίο συνόδευε η φήμη του «φτωχότερου προέδρου στον κόσμο» και ξεχωρίζει για την απλότητα και την ειλικρίνειά του – έμαθε για τον όγκο στις 26 Απριλίου, λίγες εβδομάδες πριν από τα 89α γενέθλιά

του.

«Είναι προφανώς κάτι πολύ επικίνδυνο» και «διπλά περίπλοκο στην περίπτωσή μου», είπε σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως υποφέρει εδώ και δύο δεκαετίες από αυτοάνοσο νόσημα που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων τη νεφρική λειτουργία και δυσχεραίνει την αντιμετώπιση με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

Το αυτοάνοσο νόσημα τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γερουσιαστή τον Οκτώβριο του 2020, λόγω των κινδύνων που συνδέονταν με την πανδημία κορονοϊού.

«Η ζωή είναι όμορφη, αλλά σε φθείρει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μουχίκα, φροντίζοντας να στείλει ένα κοινωνικό μήνυμα με αποδέκτη τους νέους. «Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις» και «όταν νοιώθεις θυμό, να τον μετατρέπεις σε ελπίδα», τόνισε.

 

To άρθρο Μάχη με τον καρκίνο του οισοφάγου δίνει ο Ουρουγουανός Χοσέ Μουχίκα, ο «φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη, Ουρουγουανός Χοσέ Μουχίκα - Είχε,machi, ourougouanos chose mouchika - eiche