Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 άτομα στη ΓΑΔΑ για την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα

13:04 27/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (27.02.24) στην Αθήνα και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 8 άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι προσαγωγές έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της, βρίσκεται πίσω από τρία «χτυπήματα». Το πρώτο αφορά επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τις 8 Ιουλίου του 2023 στο Χαϊδάρι, το δεύτερο επίθεση στο σπίτι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου και το τρίτο την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου. 

Η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το «χτύπημα» στα Πετράλωνα, ανέφερε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Indymedia πως «δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Μάλιστα, προειδοποιούσε και για νέο «χτύπημα», δηλώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας», ανέφερε. 

 

To άρθρο Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 άτομα στη ΓΑΔΑ για την έκρηξη στην τράπεζα στα Πετράλωνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα