Νέος γύρος επεισοδίων στις Βρυξέλλες με συγκρούσεις αγροτών με την αστυνομία - Φωτιές και δακρυγόνα

15:38 26/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στις Βρυξέλλες με τις συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και την αστυνομία να συνεχίζονται έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα επεισόδια στις Βρυξέλλες μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας είχαν και νέο γύρο το μεσημέρι και σημειώνονται την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας

και ζητούν από την ΕΕ να αυξήσει τα κονδύλια.

Κάποιοι από τους αγρότες που έχουν έρθει με τα τρακτέρ έριξαν μικρά κοντάρια και μπουκάλια στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές άναψαν νέα φωτιά από λάστιχα και άχυρα, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί πυκνός, μαύρος καπνός. Για να σβήσει μάλιστα η φωτιά χρησιμοποιήθηκε κανόνι νερού.

Να σημειωθεί ότι περίπου 900 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο των Βρυξελλών.

Δείτε live όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες

Οι υπουργοί Γεωργίας που συνεδριάζουν ζήτησαν από την ΕΕ να αυξήσει τη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα επιδοτήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 60 δισ. ευρώ ετησίως σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις.

 

 

#WATCH In #Brussels right now, there are clashes between the police and protesting farmers. Tear gas is being used against the tractor drivers #FarmersProtest pic.twitter.com/j9ldxtqDjD

Voice of Europe (@V_of_Europe) February 26, 2024

 

Breaking News: Street battles between farmers and their supporters are now underway in the heart of Brussels and within striking distance of the EU headquarters.

Water cannon have been deployed as Police have been ordered by globalists to take measures to crush the protests.… pic.twitter.com/1RO7DaTRPc

— Jim Ferguson (@JimFergusonUK) February 26, 2024

#Farmers are holding demonstrations in #Brussels, expressing strong opposition to the EU’s Green Deal policies. Reports indicate some protests have involved targeting buildings of EU institutions. #EU #GreenDeal #FarmersProtest pic.twitter.com/u1nlAsDQOv

— Micheal Hassan (@MichealHassan8) February 26, 2024

 

Brussels. Farmers vs. police. https://t.co/Rza5iiJ63I

— Paweł Burdzy (@pburdzy) February 26, 2024

 

Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. 

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών είναι δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

To άρθρο Νέος γύρος επεισοδίων στις Βρυξέλλες με συγκρούσεις αγροτών με την αστυνομία - Φωτιές και δακρυγόνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Βρυξέλλες, - Φωτιές,neos, vryxelles, - foties