«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» από την Κυριακή των Βαϊων στην ΕΡΤ2

22:02 27/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Με ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, η ΕΡΤ θα κρατήσει συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ενώ η ΕΡΤ2, την Κυριακή των Βαϊων, μεταξύ άλλων, μεταδίδει και το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Τη σειρά ντοκιμαντέρ «Γυναικεία μοναστήρια», θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 07:00. 

Η σειρά ταξιδεύει

στην Ελλάδα και επισκέπτεται μικρούς παράδεισους, πνευματικές οάσεις, που το σύγχρονο κίνημα του ορθόδοξου γυναικείου μοναχισμού συντηρεί για να συναντά τον Θεό και να προσφέρει στους ορθόδοξους, τόπους περισυλλογής και εσωτερικού ησυχασμού.

Στις 08:30 θα παρακολουθήσετε Ύμνους της Κυριακής των Βαΐων από τη μουσική εκπομπή «Βυζαντινοί ύμνοι».

Στις 08:45, μεταδίδεται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Την κοινωνική δραματική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, παραγωγής 1975, θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 13:00.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης. Τηλεοπτική διεύθυνση: Κώστας Λυχναράς. 

Παίζουν: Αλέξης Γκόλφης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιάννης Αργύρης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Κώστας Γκουσγκούνης, Τζένη Φωτίου, Νίκος Χατζίσκος, Μαίρη Ιγγλέση, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Βασίλης Τσάγκλος, Ελένη Ζαφειρίου Στάμυ Κακαρά, Νίκος Καλογερόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Ηρώ Κυριακάκη, Φοίβος Ταξιάρχης κ.ά.

Στις 19:00, θα παρακολουθήσετε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, Θεσσαλονίκη.

To άρθρο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» από την Κυριακή των Βαϊων στην ΕΡΤ2 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Χριστός, Κυριακή, Βαϊων, ΕΡΤ2,o christos, kyriaki, vaion, ert2