Ο λιτός τάφος του Βόλφγκανκ Σόιμπλε - Υποβασταζόμενη η σύζυγός του - Το στεφάνι με όρκους αιώνιας αγάπης

15:29 5/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Στο Όφενμπουργκ της Βάδης Βυτεμβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία έγινε η κηδεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Γερμανίας και υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Η κηδεία έγινε με κάθε επισημότητα παρουσία εκατοντάδων με το φέρετρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να είναι καλυμμένο με την σημαία της Βάδης Βυτεμβέργης

και μπροστά από αυτό ένα στεφάνι από την επί 55 χρόνια σύζυγό του Ίνγκεμποργκ Χένσλε σε σχήμα καρδιάς στο οποίο έγραφε «Δική σου, Ίνγκεμποργκ».

Η σύζυγός του συντετριμμένη όπως και η κόρη του, Κριστίνε Στρομπλ παρακολούθησαν την νεκρώσιμη ακολουθία ενώ εντύπωση προκάλεσε και ο λιτός τάφος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο άνθρωπος που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών στις 27 Δεκεμβρίου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην προτεσταντική εκκλησία της πόλης, και η ταφή έγινε  στο ιστορικό νεκροταφείο Waldbach στο Οφενμπουργκ.

To άρθρο Ο λιτός τάφος του Βόλφγκανκ Σόιμπλε - Υποβασταζόμενη η σύζυγός του - Το στεφάνι με όρκους αιώνιας αγάπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλφγκανκ Σόιμπλε - Υποβασταζόμενη,volfgkank soible - ypovastazomeni