Ο λόγος της «απροειδοποίητης» επίσκεψης Κασσελάκη στην Αιτωλοακαρνανία και οι «βολές» Δραγασάκη, Νέας Αριστεράς ενόψει ευρωκλογών

07:34 13/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Την αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους πολίτες συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς χθες Τρίτη (12.12.2023) βρέθηκε σε πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

«Ήρθα απροειδοποίητα γιατί θέλω να δω πώς είστε, δεν θέλω να ακούω μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν είχε ενημερώσει κανένα

για αυτή την κίνηση του. Ούτε την Νομαρχιακή Επιτροπή, ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού».

Παράλληλα επανέφερε το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα με καθαρά χέρια ενώ, μιλώντας για τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετώπισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι πλέον τα έχει αφήσει πίσω του.

Αναφερόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετική. Η βάση του κόμματος προφανώς τον αγαπάει πολύ βαθιά, είναι μεγάλη μου τιμή που τον έχω διαδεχτεί, είναι μεγάλη μου τιμή που έτρεξα δίπλα του στα ενδιάμεσα των δύο εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση, διευκρίνισε μετέπειτα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμα, αφήνοντας μία έμμεση αιχμή εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ανέφερε ότι «καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των Διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Να μάθουμε και από εκεί τι γίνεται».

Βολές Δραγασάκη κατά Κασσελάκη: «Αποτυχία στις ευρωεκλογές θα θέσει πάλι θέμα ηγεσίας»

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε βολές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τακτική που ακολουθεί στο κόμμα καταλογίζοντάς του παράλληλα «αυταρχισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από κόμμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης, βλέπουμε να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού. Υπάρχουν απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες σε όσους διαφωνούν. Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ αρνητικά για οποιοδήποτε κόμμα, ιδίως για ένα κόμμα της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Μάλιστα, ο πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει τους στόχους του τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, τότε θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας.

Μουδιασμένοι στη Νέα Αριστερά, οι στόχοι για τις ευρωεκλογές

Στο άλλο στρατόπεδο της Νέας Αριστεράς, τα πράγματα μοιάζουν να είναι μουδιασμένα μετά τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν την δυναμική τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πάντως, με άρθρο του αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο σημερινός πρόεδρος και η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να σταθούν με προγραμματικές παλινωδίες και με μια πολιτική του συνθήματος και της ατάκας. Μετατρέποντας σταδιακά το κόμμα σε έναν άμορφο σχηματισμό, χωρίς δημοκρατικές και κομματικές λειτουργίες, που καμία σχέση δεν έχει με τις προοπτικές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Στους στόχους της Νέας Αριστεράς, τον πήχη για τις ευρωεκλογές 2024, αλλά και στις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο αναφέρθηκε και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε προοδευτική αντιπολίτευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι σε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κυβέρνηση».

«Αυτή η προοδευτική εναλλακτική δεν υπάρχει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος είναι σε μια διαδικασία κρίσης και φθοράς -, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι καθηλωμένο», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημείωσε, μάλιστα, πως θα συμμετάσχουν ως ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα με ένα ανοιχτό, ενωτικό, αριστερό, οικολογικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές επισημαίνοντας ότι είναι σε μια συζήτηση και με τον Πέτρο Κόκκαλη, που όπως τόνισε «είναι ένας από τους ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί πρότυπο για το τι σημαίνει να δουλέψει μια καμπάνια με επιστημονικό και σοβαρό πολιτικό τρόπο στα ζητήματα του κλίματος».

To άρθρο Ο λόγος της «απροειδοποίητης» επίσκεψης Κασσελάκη στην Αιτωλοακαρνανία και οι «βολές» Δραγασάκη, Νέας Αριστεράς ενόψει ευρωκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, Αιτωλοακαρνανία, Δραγασάκη Νέας Αριστεράς,kasselaki, aitoloakarnania, dragasaki neas aristeras