Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η «κατάρα» που έσπασε και η νίκη με διαφορά στο Φάληρο μετά από 48 χρόνια

09:40 24/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μεγάλη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού (3-1) και κρατήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση τερμάτισε σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων με το «διπλό» στο «Καραϊσκάκης».

Η ΑΕΚ μετρούσε 16 παιχνίδια στη Super League χωρίς «τρίποντο» στον Ολυμπιακός,

αλλά το βράδυ της Κυριακής (23.04) κατάφερε να… βγάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Μάλιστα, το τελευταίο «διπλό» της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού είχε γίνει στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν επικράτησε 2-1 με γκολ των Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη, ένα αποτέλεσμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με το γκολ που πέτυχε στο Φάληρο, ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τα 50 γκολ στις δύο κορυφαίες εθνικές κατηγορίες, αλλά και το Νο 30 με τη φανέλα της Ένωσης στη Super League, φτάνοντας στην 31η θέση των σκόρερ της τους Γιώργο Δέδε και Χόκαν Σάντμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ πέτυχε στο «Καραϊσκάκης» κάτι που είχε 48 χρόνια να κάνει. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με διαφορά δυο τερμάτων.

Πριν το χθεσινό 1-3 στο Φάληρο, έπρεπε να γυρίσουμε στις 9 Νοεμβρίου του 1975 για να θυμηθούμε το 0-2 με δύο γκολ του αείμνηστου Μίμη Παπαϊωάννου.

Η χθεσινή νίκη ήταν μόλις η τέταρτη εκτός έδρας για την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό με διαφορά πάνω από ένα γκολ. Η μεγαλύτερη σε έκταση επικράτηση ήταν ένα 4-1 στις 3 Δεκεμβρίου 1967, ενώ είχε προηγηθεί ένα ακόμη 3-1, στις 23 Δεκεμβρίου του 1962.

To άρθρο Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η «κατάρα» που έσπασε και η νίκη με διαφορά στο Φάληρο μετά από 48 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα