Πασχαλινή «μάχη» στις περιφέρειες για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ - Η «εντολή» για την επικοινωνία με τους ψηφοφορόρους

06:29 13/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Με ρητή “εντολή” να έρθουν κοντά στους πολίτες με ουσιαστικό και προσηνή τρόπο και να επικοινωνήσουν την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης και τα διλήμματα των εκλογών έφυγαν οι βουλευτές της ΝΔ για τις περιφέρειες τους.

Σύσσωμη η ΝΔ ρίχνει όλο το βάρος στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου.

Το μήνυμα στους πολίτες είναι… ισχυρή ψήφος στη ΝΔ

ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες στις δεύτερες κάλπες της 2ας Ιουλίου για αυτοδυναμία.

Τα στελέχη της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο βάζουν το θέμα της αυτοδυναμίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση θα σημάνει σταθερότητα στη χώρα ενώ οι κυβερνήσεις συνεργασίας συνεπάγονται… “παραλυσία”, είναι το βασικό επιχείρημα. Προς ενίσχυση του επιχειρήματος τους το παράδειγμα της Βουλγαρίας, η οποία μέσα σε 2 χρόνια προσήλθε 5 φορές στις κάλπες.

«Επιλέγετε και υποψήφιο Πρωθυπουργό»

Παράλληλα, με αφορμή τον όρο Ανδρουλάκη για να μπει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ο Πρωθυπουργός να είναι τρίτο πρόσωπο και όχι οι αρχηγοί των δύο πρώτων κομμάτων (Μητσοτάκης ή Τσίπρας), τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλα τα στελέχη της ΝΔ, αναδεικνύουν ότι η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ “δεν είναι ρεαλιστική”.

“Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Και γι αυτό και δημιούργησε μια σύγχυση όλη αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο «άγνωστο Χ», για το τρίτο πρόσωπο που μπορεί να προταθεί ως Πρωθυπουργός” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA.

«Συγκρίνετε»

Το τρίτο σημείο στο οποίο εστιάζει η ΝΔ είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της ΝΔ με αυτής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σημεία αιχμής την μείωση των φόρων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας, τις επενδύσεις, τη στήριξη της πολιτείας στους πολίτες στις πολλαπλές κρίσεις (πανδημία, ενεργειακή ακρίβεια) κ.α..

Το «αγκάθι» της ακρίβειας

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη γνωρίζουν ότι η επαφή με τους πολίτες δεν θα είναι… ανέφελη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι η ακρίβεια, όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του στο Mega.

“Είναι το πρώτο πράγμα το οποίο σκέφτονται σήμερα οι Έλληνες και τους απασχολεί και δικό μου χρέος, χρέος της κυβέρνησης, όσο είμαστε στα πράγματα, και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες.

Και αυτό το μήνυμα θα επικοινωνήσουν με έμφαση και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στους ψηφοφόρους.

To άρθρο Πασχαλινή «μάχη» στις περιφέρειες για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ - Η «εντολή» για την επικοινωνία με τους ψηφοφορόρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα