Πέντε προτάσεις για ταξίδια: Πού να πάω και τι να κάνω

06:32 1/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Τα ολιγοήμερα ταξίδια αποτελούσαν ανέκαθεν μία αγαπημένη συνήθεια των εκδρομέων, οι οποίοι ψάχνουν κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς για να δραπετεύσουν από τη βουή της πόλης και να γεμίσουν μπαταρίες κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου ή ακόμη παραπάνω.

Οι κοντινοί αλλά και οι λίγο πιο μακρινοί προορισμοί πάντα μάς χαλαρώνουν και μας γεμίζουν όμορφες εικόνες και εμπειρίες. Αρκεί να βρούμε τι μας ταιριάζει την στιγμή που θέλουμε να ταξιδέψουμε.

Μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας βόλτες σε παραδοσιακά πλακόστρωτα, κάνοντας πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση ή κάνοντας μία όμορφη

βόλτα σε γραφικά χωριά. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση για εξερεύνηση και χαλαρές στιγμές…

Μακρινίτσα, Πήλιο: Ο πρώτος προορισμός μας είναι η Μακρινίτσα στο Πήλιο. Ένας προορισμός που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου και σίγουρα δεν θα σε κάνει να βαρεθείς ούτε λεπτό!

Πρωταγωνιστές είναι τα παραδοσιακά πλακόστρωτα, οι παλιές εκκλησίες, πετρόχτιστες στην πλειοψηφία τους, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, σε υψόμετρο 1.470 μέτρα.

Ο θρυλικός Μουντζούρης, το γραφικό τρενάκι που θα σε ταξιδέψει ταυτόχρονα στο χρόνο και στη μοναδική φυσική ομορφιά του Πηλίου. Μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή θα αντικρίσετε μαγευτικά τοπία.

Το «μπαλκόνι του Πηλίου» όπως το ονόμασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1934 σας προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα πετρόχτιστα καλντερίμια του και τη μαγευτική θέα του προς τον Παγασητικό.

Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και του Κουκουνά, ο οποίος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Η στάση στον “Θεόφιλο”, το πιο γνωστό παραδοσιακό καφενείο, είναι απαραίτητη για τσιπουράκι και μεζέ.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Πέντε προτάσεις για ταξίδια: Πού να πάω και τι να κάνω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα