Ποινική δίωξη στον 43χρονο ξάδελφο του 23χρονου θύματος για το «γάζωμα» στο Ηράκλειο

17:10 2/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ποινική δίωξη σε βάρος του 43χρονου ξαδέλφου του 23χρονου θύματος της ένοπλης επίθεσης που έγινε στο Τσιφούτ Καστέλι στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (30.4.24), άσκησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (2.5.24) ο εισαγγελέας Ηρακλείου.

Η ποινική δίωξη εναντίον του 43χρονου που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος, ο οποίος είναι ξάδελφός του.

Η δίωξη αφορά στις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά

συρροή και κατά συναυτουργία, της παράνομης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου και πυροβόλου όπλου και της οπλοχρησίας.

Η δίωξη στρέφεται και κατά του συνεργού του φερόμενου δράστη ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στο 23χρονο θύμα για ψευδή κατάθεση, αφού φέρεται ότι επιχείρησε να αποπροσανατολίσει στους αστυνομικούς στη διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας από τα στοιχεία που συνέλεξαν οδηγήθηκαν στον 43χρονο, με τον οποίο το θύμα είχε κακές σχέσεις

σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πίσω από την επίθεση φέρεται να υπάρχουν προσωπικά κίνητρα με φόντο μια γυναίκα, καθώς όπως λένε πηγές υπήρχε μεταξύ δράστη και θύματος κόντρα από το παρελθόν, ενώ ο 23χρονος είχε εμπλακεί σε πυροβολισμούς στο αυτοκίνητο ενός συγγενούς του πάλι με κίνητρα προσωπικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τότε είχε προφυλακιστεί. 

Σημειώνεται πως ο 23χρονος είναι καλά στην υγεία του και έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Το «γάζωμα»

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε στις 13.50 στο δημοτικό διαμέρισμα Τσιφούτ Καστέλι Ηράκλειο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας ημεδαπός ημεδαπός, γεννηθείς το 1981 από κοινού με άγνωστο μη ταυτοποιηθέντα δράστη – συνεργό του, την 13:50΄ ώρα της 30/4/2024, στα όρια δημοτικού διαμερίσματος Τσιφούτ Καστέλι, έβαλαν με πυροβόλα όπλα σε βάρος του 23χρονου ημεδαπού, ενώ οδηγούσε ΙΧΦ αυτοκίνητο, έχοντας ως συνοδηγό του τον ανήλικο 13χρονο ο οποίος σύμφωνα με κατάθεση της μητέρας του ημεδαπής γεννηθείσας το 1987, δεν τραυματίστηκε.

Ένεκα των πυροβολισμών ο 23χρονος παθόντας, τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο και εν συνεχεία με το προαναφερόμενο όχημα μετέβη στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται μέχρι στιγμής, για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Επιπροσθέτως κατά την προανακριτική του εξέταση ο 23χρονος,εν γνώσει του κατέθεσε ψευδή στοιχεία σχετικά με την εξεταζόμενη υπόθεση, αποκρύπτοντας το πραγματικό όχημα στο οποίο επέβαινε, καθώς και το γεγονός ότι εντός αυτού βρισκόταν και ο ανήλικος παθόντας ο οποίος τυγχάνει ανηψιός του».

To άρθρο Ποινική δίωξη στον 43χρονο ξάδελφο του 23χρονου θύματος για το «γάζωμα» στο Ηράκλειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποινική, 43χρονο, 23χρονου, Ηράκλειο,poiniki, 43chrono, 23chronou, irakleio