Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Πολεμικό Ναυτικό λόγω του πολέμου στο Ισραήλ – Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά»

23:22 10/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας έχει τεθεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως και όλο το ΝΑΤΟ, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του Ισραήλ και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως και όλη η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με

πληροφορίες η φρεγάτα «Ψαρά» είναι στην Ανατολική Μεγόσειο στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία και άλλων κρατών-μελών.

Προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ισραήλ πλεει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford με πλοία συνοδείας, που μπήκαν ήδη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

The Greek Navy has reportedly been placed into a Heightened State of Readiness with the Greek Hydra-Class Frigate “Psara” being Deployed alongside Standing NATO Maritime Group 2 to the Eastern Mediterranean for Operations alongside the USS Gerald R. Ford Aircraft Carrier and her… pic.twitter.com/hZRwFmnyhe

— OSINTdefender (@sentdefender) October 10, 2023

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

To άρθρο Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Πολεμικό Ναυτικό λόγω του πολέμου στο Ισραήλ – Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολεμικό Ναυτικό, Ισραήλ –, Ανατολική Μεσόγειο, Ψαρά,polemiko naftiko, israil –, anatoliki mesogeio, psara