Σεισμός στην Τουρκία: Έφτασε στη χώρα ο Άντονι Μπλίνκεν – Πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές

18:45 19/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται στην Τουρκία και επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές.

Τον Αντονι Μπλίνκεν υποδέχτηκε στη βάση του Ιντσιρλίκ ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Λίγο μετά επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και έκαναν αυτοψία τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Οι ΗΠΑ έστειλαν μάλιστα και βοήθεια την Τουρκία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να διακρίνεται να μεταφέρει κούτες.

Ο

Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση του αναφέρει πως ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει τρόπους βοήθειας πως τις περιοχές που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές αλλά και τους κατοίκους τους που έρχονται κάθε ημέρα όλο και πιο κοντά στην βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές, αναφέρουν ότι θα συζητηθούν και πολιτικές εξελίξεις.

 

Profoundly saddened to see firsthand the devastation of the earthquakes in #Türkiye. The United States remains committed to doing everything we can to help with rescue, relief, and recovery efforts. @USEmbassyTurkey @usaidsaveslives pic.twitter.com/bc3D7LpgVO

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) February 19, 2023

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, πριν την άφιξή του στην Ελλάδα την Τρίτη, αναμένεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις συνομιλίες αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της καθυστέρησης των υποψηφιοτήτων της Σουηδίας και της Φινλανδίας για προσχώρηση στο NATO, τις οποίες η Τουρκία αρνείται μέχρι στιγμής να επικυρώσει.

 

To άρθρο Σεισμός στην Τουρκία: Έφτασε στη χώρα ο Άντονι Μπλίνκεν – Πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Τουρκία, Έφτασε, Άντονι Μπλίνκεν – Πέταξε,seismos, tourkia, eftase, antoni blinken – petaxe